Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » A Milli Takım Son Hazırlık Maçını da Kazandı 2-0

A Milli Takım Son Hazırlık Maçını da Kazandı 2-0

2 min read
Spread the love

Euro 2020’ye hazırlanan A Milli Futbol Takımı kamp süresi boyunca iki adet hazırlık maçı yapmıştı. Son hazırlık maçında Moldova ile karşı karşıya gelen milli takım bundan sonra herhangi bir müsabaka oynamayacak. İtalya maçına kadar kamp süresi devam edecek olan milli takım rakiplerine karşı hazırlanacak ve son maça da kadar mücadelesini verecek duruma gelecek.

A Milli takım tarihinde 11 kez karşılaşıp hiç yenilmediği Moldova ile 12. kez karşı karşıya geldi. Bu maçta büyük oranda İtalya karşısında sahaya çıkacak 11’de ki futbolcular yer aldı. Maç boyunca rahat bir karşılaşma oynayan milli takım rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Kral Attı, Ünder Moral Buldu

Karşılaşmaya Uğurcan Çakır, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Zeki Çelik, Kenan Karaman, Ozan Tufan, Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı, Hakan Çalhanoğlu ve Burak Yılmaz 11’i çıktık.

İlk yarıda istediğimiz oyunu ortaya çok fazla koyamadık. Girdiğimiz pozisyonlardan faydalanamayan takımımız ilk yarının 0-0 bitmesine engel olamadı. İkinci yarıya daha iyi başlayan milli takımımız Burak Yılmaz’ın golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. Hakan Çalhanoğlu’nun ayağından gelen asist ile golü 58’de bulduk.

Maçta bir dönem Moldova’nın üstünlüğü dikkat çekti. Ancak ikinci golü bulduktan sonra daha rahat bir oyun ortaya koyduk. Kalecimiz Uğurcan’ın uzun topunda defansın arkasına sarkmayı başaran Cengiz Ündür, topu rahat bir şekilde düzelttikten sonra kalecinin yanından topu ağlara gönderdi. Bu gol ile birlikte maçı 2-0’a getirdik.

Milli takımımız karşılaşma boyunca %70’lik bir top oynama oranına sahip oldu. 11 şut çeken takımımız bunların 3 tanesinde isabet buldu ve bu üç isabetten iki gol bulmayı başardı. %92 pas başarısı yakalayan milli takım 674 başarılı bas yapması dikkat çekti. 18 ortadan 8 isabet bulan milli takımımız toplam 4 kez ofsayt’a düştü.

Büyük bir sakatlık olmazsa ve Şenol Güneş’in fikri değişmezse gelecek karşılaşmaya büyük oranda bu 11 ile çıkarak Euro 2020’ye çıkacağız.