Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Almanya Kupasının Sahibi Borussia Dortmund

Almanya Kupasının Sahibi Borussia Dortmund

2 min read
Spread the love

Almanya ligi Bundesliga’nın son haftalarına girilirken şampiyon bir kez daha Bayern Münih oldu. Almanya’nın iki numaralı kupası olarak kabul edilen DFB kupasının da final karşılaşması dün gece oynandı.

Ligin iki güçlü ekibi bu karşılaşmada karşı karşıya geldi. Berlin olimpiyat stadında oynanan karşılaşmanın galibi iyi bir oyunlar Dortmund oldu. Edin Terzic’in öğrencileri bu sayede sezonu kupasız kapatmamış oldu.

Leipzig finale gelene kadar sırasıyla Nürnberg, Ausburg, Borcum, Wolfsburg ve W.Bremen takımlarını yendi. Dortmund finale gelene kadar sırasıyla Duisburg, Braunschweig, Paderborn, Gladbach ve Holstein Kiel takımlarını yendi. Bu şekilde giden ligde iki takım finalde karşılaşma hakkına sahip oldu.

Dortmund Rahat Bir Galibiyetle Kupanın Sahibi Oldu

Berlin Olimpiyat Stadında oynanan karşılaşmaya Dortmund çok hızlı bir giriş yaptı. Dakika 5’de yıldız oyuncusu Jadon Sancho ile öne geçmeyi başardı. Ancak takımın fırtınası dinmedi. Yine bir kontra atak fırsatında bu sefer Haaland güzel bir gol atarak farkı ikiye çıkarmayı başardı. İlk yarının son dakikasında Jadon Sancho farkı üçe çıkardı. İlk yarıda da bu skorla bitti.

İkinci yarıda Leipzig, Dani Olmo’nun ayağından bulduğu gol ile tekrar umutlandı. Ciddi bir baskı kursalar da rakibine gol atmayı başaramadıkları gibi aynı zamanda Haaland’ın ayağından gelen dördüncü gole de engel olamadılar. Bu sayede kupanın sahibi Dortmund oldu.

Beşinci Kez Kupanın Sahibi Oldular

Bu kupayı en çok kazanan takım 20 sefer ile Bayern Münih olarak dikkat çekiyor. Onu altı şampiyonlukla Werder Bremen, onların ardından Frankfurt ile Schalke geliyordu. Bu takımların ardından gelen Dortmund elde ettiği şampiyonlukla bu kupayı beşinci kez kazanmayı başardı. En son 2017 yılında kazandıkları kupayı 4 yıl sonra tekrar kazanmış oldular.

Leipzig tarihinde bu kupayı hiç alma başarısı gösteremedi. Onların amaçları ilk defa bu kupayı alarak müzelerine götürmekti. Ancak bunu başaramadılar. Ligde ikinci sırada yer alan takım bu başarı ile sezonu da kupasız bitirmemiş olacaktır. Ancak istekleri olmadı ve sezonu kupasız kapatmak zorunda kaldılar.