Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Anadolu Efes Euroleague’de Finalde

Anadolu Efes Euroleague’de Finalde

2 min read
Spread the love

Ülkemizi Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu olan Euroleague’de final four’da temsil eden Anadolu Efes, yarı final maçında Rus takımı CSKA Moskova’yı yenerek finale adını yazdırmayı başardı. Sezonu ikinci ve üçüncü sırada bitiren iki takımın karşı karşıya geldiği maç son onlarında inanılmaz bir çekişmeye sahne olsa da sahadan gülerek ayrılan taraf Anadolu Efes oldu.

Bir ara karşılaşmada 20 sayı farkı bulan temsilcimiz, bu farkı korumayı başaramadı ve neredeyse son saniyede de olsa rakibine maçı verecek noktaya gelmesine de engel olamadı. Bu büyük heyecanın ardından Anadolu Efes, geçen yıl yapılmayan turnuvada finale çıkmayı başardı ve rakibini beklemeye başladı.

20’ye Çıkan Fark Eridi

Karşılaşmaya temsilcimiz çok hızlı bir giriş yaptı. İlk çeyreği 25-15 önde geçmeyi başardık. İkinci çeyrekte sahada eşit bir oyun vardı. Çeyrek skoru 24-22 olurken ilk yarının skoru da 49-37 oldu. İkinci yarıya 12 sayı avantajla başladık. Üçüncü periyodun bir noktasında fark 20 sayıya çıktı. Bu çeyrek skoru 22-18 olurken, son periyoda 71-55 Anadolu Efes’in üstünlüğüyle girildi.

Ancak bu avantajı son periyotta korumayı başaramadık. CSKA Moskova seri atışlarla farkı hızlı bir şekilde eritmeyi başardı. Son çeyrek skoru 31-18 CSKA lehine sonuçlandı. Ancak diğer üç periyotta yakalanan avantaj sayesinde temsilcimiz sahadan 89-86 zorda olsa galip ayrılan taraf oldu.

Sezonun MVP ödülünü alan Micic 25 sayı ile takımın en skorer ismi oldu. Simon 10 sayı, Sertaç Şanslı 19 sayı 8 ribaunt, Bobua 15 sayı ve oyuna sonradan giren Larkin 11 sayılık katkı vermeyi başardı. CSKA’da Clyburn’ün 26 sayısı, Hackett’ın 17 sayısı ve Lundberg’in 15 sayısı mağlubiyete engel olamadı.

Bu karşılaşmanın sonuçlanmasıyla birlikte gözler Barcelona – Milano maçına çevrildi. Oradan gelen takım ile Anadolu Efes, Avrupa’nın en iyi basketbol takımı olmak için Pazar günü sahaya çıkacak. Bu konuda iki takımın da eşit şansı bulunuyor. Çünkü final mücadelesinde hata yapma lüksü iki takımında olmayacak. Barcelona ile oynanacak olan bu maç büyük heyecana sahne olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir