Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Anadolu Efes Final Four Aşkına Sahaya Çıkıyor

Anadolu Efes Final Four Aşkına Sahaya Çıkıyor

2 min read
Spread the love

Euroleague’de ilk final four Fenerbahçe Beko’yu elemeyi başaran CSKA Moskova oldu. Bunun dışında tüm çeyrek final serileri 5’inci maça uzadı. Bunlardan birisi de seri de 2-0 öne geçtikten sonra, Real Madrid’in 2-2 beraberliği yakalamasına engel olamayan Anadolu Efes oldu.

Temsilcimiz seri de oynadığı ilk iki maçta üstün bir oyun ortaya koyarak, final four’u rahatça alabileceği hissini tüm basketbol severlere verdi. Ancak rakipleri bunun o kadar kolay olmayacağını bundan sonra oynanan iki maçta onlara gösterdi. Bu maçlarda hata yapılma lüksü bulunmuyor. Ancak bu maç her iki takım içinde büyük bir strese neden olacak.

Anadolu Efes’in Avantajı Evinde Oynaması

İspanya’da oynanan iki maçı da kaybettikten sonra tekrar evine dönen Anadolu Efes, bu maçı kazanarak Final Four yapmak istiyor. İyi bir sezon geçiren takımın bunu yapmasını tüm basketbol severler istiyor. Bunu hep birlikte bu gece saat 19:45’de başlayacak olan maçta göreceğiz.

Bu serinin dışında diğer iki seri de 5’inci maçlar oynanıyor. Lig liderinin dahi zorlandığı seriler de büyük bir sürpriz yaşanması ön görülebiliyor. Çünkü tüm takımlar seyirci avantajı olmadan oynuyorlar. Sadece Rus takımları avantajı tam olmamakla birlikte kullanıyorlar.

Lig lideri Barcelona, normal sezonu 8’inci tamamlayan Zenit karşısında rahat bir seri geçireceğini düşünüyordu. Ancak işler hiç de beklendiği gibi gitmedi. Rus temsilcisi iyi bir kadroya sahip rakibine adeta seri de kök söktürdü. Seri şimdilik 2-2 olsa, kazanılan maçlar hep çok yakın farklar ile bittir.

Olimpia Milano ile Bayern Münih serisi normal sezonu 4 ve 5’inci bitiren takımları karşı karşıya getiriyor. Bu serinin yakın geçeceği tahmin ediliyordu ve bu durum beklenildiği gibi yaşandı. Milano – Bayern Münih maçı TSİ 21:45’de başlarken, Barcelona – Zenit maçıysa TSİ 22’de start alacak.

Basketbolu sevenler için bu gece çok kritik eşleşmelere ev sahipliği yapacak. Sizlerde bundan faydalanmak istiyorsanız yapmanız gereken tek hareket televizyonun karşısına geçerek, önce Anadolu Efes’in maçını, sonda diğer maçları izlemek olacak.