Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Anadolu Efes Hata Yapmayarak Seride 2-0 Öne Geçti

Anadolu Efes Hata Yapmayarak Seride 2-0 Öne Geçti

2 min read
Spread the love

Euroleague normal sezonun bitmesiyle birlikte final four’a kalacak 4 takımın belirlenmesi için sıralamada ilk 8’e giren takımlar arasında playoff mücadelesi oynanmaya başlandı.

Ligi üçüncü sırada bitiren Anadolu Efes, çeyrek final eşleşmesinde Real Madrid ile mücadele ediyor. Sıralamada üst sıralarda olması nedeniyle ev sahibi avantajını elinde bulunduran takımımız ilk maçta rakibini farklı yenmeyi başarmıştı. Bu maçta da aynı durum geçerli oldu.

İlk maçta rakibine 27 sayı fark atarak kazanan temsilcimiz ikinci maçta da rakibine 23 sayı fark atmayı başararak kazandı. Bu galibiyet ile birlikte  temsilcimiz final four yolunda hata yapmadan yoluna devam ederek İspanya’ya gidiyor.

Maç Boyu Üstünlük Anadolu Efes’te Kaldı

Anadolu Efes karşılaşmaya Shane Larkin, Micic, Simon, Moerman ve Sertaç Şanlı beşi ile başladı. Micic’in attığı 23 sayı ve Larkin’in 21 sayısı takımımızın galibiyetinde önemli olan noktalar oldu.

İlk çeyreği 22-1 ikinci çeyreği 22-19 kazanan temsilcimiz ilk yarıyı 12 sayı farkla 44-32 önde kapatmayı başardı. Üçüncü çeyrekte 21-13 kazanarak son çeyreğe 20 sayı farkla üstünlükle girildi. Son çeyrekte Real Madrid 20 sayı atsa da 26 sayıya mani olamayarak karşılaşmayı 91-68 kaybetti.

Misafir takımda Thompkins’in 17 sayısı ve Rudy Fernandez’in 11 sayısı takımın sahadan galip ayrılmasına yetmedi. Bu iki oyuncu dışında misafir takımda çift haneli sayı üreten kimse olmadı. Üçlüklerde %17’yi geçemeyen ve denedikleri üçlüklerde 4 tane isabet bulan takımda mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Üçüncü Maç İspanya’da Oynanıyor

Final four yolunu neredeyse tamamlayan Anadolu Efes, üçüncü karşılaşmada İspanya’da rakibini yenmesi halinde buraya adını yazdıran ilk takım olma şansına sahip diyebiliriz. 27 Nisan Salı günü oynanacak karşılaşmada Anadolu Efes seriyi bitirmek için mücadele edecekken, Real Madrid seriyi lehine çevirmek ve neredeyse biten umutlarını tekrar yeşertmek için sahaya çıkacak. Ancak iki maçta toplamda 50 sayı fark yiyen takımın buradan seriyi döndürmesinin neredeyse imkansız olduğunu söylesek yanlış olmayacaktır.