Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Anadolu Efes Sonunda Final Four’da

Anadolu Efes Sonunda Final Four’da

2 min read
Spread the love

Anadolu Efes çeyrek final serisin de Real Madrid ile karşı karşıya geldi. İlk iki maçını kazanan temsilcimiz, diğer iki maçını kaybederek serinin 2-2’ye gelmesine neden oldu. İstanbul’da oynanacak 5’inci maç ile birlikte final four’da adını yazdıracak taraf belli olacaktır. Avantajlı taraf ekibimiz olsa da takımımızın evinde oynaması büyük bir avantaj oldu.

Maçın ilk çeyreğinde karşılıklı sayılar ile geçildi. İlk çeyreği Real Madrid 21-18 kazandı. Misafir takım ikinci çeyreği de 20-18 kazanarak ilk yarıyı 36-41 önde kapatmayı başardı. Ekibimiz karşılaşmada avantajı üçüncü çeyrekle birlikte elde etti. Bu çeyreği 24-16 kazanan temsilcimiz son çeyrek öncesinde 60-57’lik üstünlüğü eline aldı. Çok kritik olan son çeyrekte rakibinin attığı 26 sayıya, 28 sayıyla karşılık veren takımımız karşılaşmadan 88-83 galip ayrılmayı başardı.

Bu galibiyet ile birlikte adını Final Four’a yazdıran ikinci takım oldu. Karşılaşmada 26 sayı 8 ribaunt alan Chris Singleton maçın adamı olmayı başardı. Bu oyuncuyu 18 sayıyla Micic, 17 sayıyla Simon destek verdi. Real Madrid’de ilk beşten istediği skoru alamazken sonradan oyuna giren Laprovittola 17 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

 Final Four Yapan Takımlar Belli Oldu

CSKA Moskova, Köln’de oynanacak olan Final Four’a adını yazdıran ilk takım olmuştu. Real Madrid’i eleyen Anadolu Efes ikinci takım olmayı başardı. Aynı gece oynanan eşleşmeler de beşinci maçlar tamamlanarak 4 takımda belirlenmiş oldu. Geçen yıl pandemi nedeniyle ertelenen turnuva bu sezon büyük bir aksilik çıkmaması halinde yapılacak.

Sezonu lider bitiren Barcelona, Zenit karşısında çok büyük zorluk çekti. Ancak beşinci maçın tamamında üstünlüğünü sahaya koyan takım karşılaşmadan 79-53 galip ayrılarak final four yapmayı başardı. Çok yakın bir eşleşmeye sahne olan Milano, Bayern Münih karşılaşmasında gülen taraf Milano oldu. Bu sonuçla birlikte normal sezonu ilk dört içerisinde bitiren tüm takımlar adını dörtlü finale yazdırmayı başardı.

Final Four eşleşmeleri de bu sonuçlarla belirlenmiş oldu. 28-29 Mayıs tarihlerinde oynanacak olan turnuvada Barcelona – Olimpia Milano, CSKA ile Anadolu Efes finale çıkmak için karşılaşacak.