Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Atletico Madrid Şampiyonluk İçin Kazandı 2-1

Atletico Madrid Şampiyonluk İçin Kazandı 2-1

2 min read
Spread the love

İspanya La Liga’da son sezonların en çekişmeli şampiyonluk mücadelesi veriliyor. Son iki haftaya girilirken üç takımında şampiyonluk şansı bulunuyordu. Ancak liderlik koltuğunda Atletico Madrid sadece 2 puan fark ile bunu korudu.

37 haftada evlerinde Osasuna ile karşı karşıya geldiler. Karşılaşmaya ideal 11’i ile çıkan takım bu maçta alacağı üç puan ile son haftaya lider girmek, rakiplerinin maçlarında ki sonuçlara göre şampiyonluğunu ilan edecekti.

Osasuna ligin orta sıra takımlarından birisi olsa da rakiplerine zorluk çıkaran ekiplerden birisi olarak dikkat çekiyordu. Aynı saatte başlayan maçlarda Barcelona, Celta Vigo ile karşılaşırken, Real Madrid’se Valladolid ile karşı karşıya geldi.

Geriden Gelip Kazandılar

Maçın kontrolü tamamen Atletico Madrid’de olan bir maç oynandı. Ancak ilk yarıda ev sahibi takım golü atarak kendini rahatlatmayı başaramadı. İlk yarıda fazla aksiyon olmadı ve başladığı gibi 0-0 ile ilk yarı bitti.

Karşılaşmada sadece %27 topla oynama oranına sahip olan Osasuna dakika 75’de 1-0 öne geçmeyi başardı. Gelen bu sürpriz gol ile oyunda Atletico tüm ağırlığını hissetti. Dakika 82’de Renan Lodi’nin harika golüyle eşitliği sağladılar. Dakika 88’i gösterirken bu sefer sahneye sezonun golcüsü Luis Suarez çıktı ve golünü attı. Bu gol ile ev sahibi karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Alınan üç puan ile birlikte Real Madrid’in galip geldiği haftada 2 puanlık avantajını korumayı başararak son haftaya girdiler. Barcelona’nın Celta Vigo’ya yenilmesi ile birlikte onların şampiyonluk ihtimali ortadan kalmış oldu.

İki Madrid Ekibi Şampiyonluk Mücadelesi Verecek

La Liga’da son haftaya Atletico 83 puan ile lider girerken, ikinci Real Madrid son haftaya 81 puan ile ikinci sırada girdi. İki puanlık fark iki takımın son haftaya avantajlı girmesini sağladı. Atletico son maçta ligden düşmesi kesinleşen Valladolid ile karşı karşıya gelecek. Bu maçı kazanmaları halinde Real Madrid – Villerreal karşılaşmasında ki sonuca bakmadan şampiyonluğunu ilan edecek. Bunun için yapmaları gereken tek şey ilk yarıda yendikleri takımı yine yenmek olacak.