Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Atletico Madrid Son İki Haftaya Hata Yapmadan Girdi

Atletico Madrid Son İki Haftaya Hata Yapmadan Girdi

2 min read
Spread the love

Avrupa’nın önde gelen ligleri arasında şampiyonluğun netleşmedi liglerden birisi de İspanya La Liga olarak dikkat çekiyor. Atletico Madrid, Real Madrid, Barcelona ve Sevilla arasında kıran kırana bir şampiyonluk mücadelesi bulunuyor.

Sezonun dokuzuncu haftasına gelindiğinde liderlik koltuğuna oturan takım bunu bir daha rakiplerine bırakmadı. Ligin ortasında doğru iki rakibine de ciddi bir puan farkı atan takım, daha sonra yaşadığı form düşüklüğü ile puan farkının kapanmasına, hatta bu haftadan önce iki kez liderliği kaybetme ihtimali ile karşı karşıya kaldı.

Real Madrid ve Barcelona yaptıkları kritik hatalarla ayaklarına kadar liderlik şansını kullanma şansını geri teptiler. Son 3 haftaya girilirken az bir puan farkıyla olsa da ligde lider durumda olan takım, Barcelona’nın yaşadığı puan kaybıyla o takıma 4 puan fark atmış durumda. Real Madrid bir maçı eksik olmasına rağmen takımın 5 puan gerisinde bulunuyor. Atletico bundan sonra hata yapmaması halinde büyük ihtimal ile sezonu lider bitirme şansına sahip olarak görülüyor.

Real Sociedad Engelini Zorlandılar Ama Aştılar

Atletico sezonun 35 hafta karşılaşmasında ligin dikkat çeken ekiplerinden Sociedad’ı evlerinde ağırladılar. İlk 30 dakikada Yannick Carrasco ve Angel Correa’nın ayağından buldukları goller ile 2-0 öne geçmeyi başardılar. Maçın büyük bölümünü bu skor avantajıyla önde götürmeyi başardılar. Ancak 83’de Igor Zubeldia’nın ayağından yediği goller ile maçı zora soktular. Ama bu andan sonra maçta kontrolü bırakmayan takım bu haftayı hatasız bir şekilde tamamladılar.

Barcelona’nın hata yaptığı haftada onlarla puan farkını dörde çıkardılar. Takım son iki haftada hiçbir skora bakmadan Osasuna ve Valladolid’i yenmeleri halinde direkt olarak şampiyon olacaklar. Yorucu bir sezonun ardından bu durumun yaşanması onların bunu başarma ihtimallerinin artması anlamına geliyor.

Her ne kadar fiziksel ve psikolojik bir süreç yaşasalar da eğer son haftada şampiyon olmak istiyorlarsa ve bu iki haftayı çok iyi oynamaları gerekiyor. Aksi taktirde arkalarında bu şampiyonluğu isteyen iki canavar bekliyor.