Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Avrupa Liginde Finalin Adı Belirleniyor

Avrupa Liginde Finalin Adı Belirleniyor

2 min read
Spread the love

Şampiyonlar liginde finalin adının belirlenmesinin ardından Avrupa’nın iki numaralı kupası olarak görülen Avrupa Ligi’nde yarı final ikinci karşılaşmaları bu gece oynanacak. Arsenal ile Villarreal karşı karşıya gelirken, Manchester United ile Roma oynayacak.

Şampiyonlar liginde gerçekleşen İngiliz finalinin ardından aynı zamanda bu kupada da bir İngiliz finalinin olması söz konusu duruyor. Ancak bunlardan bir tanesi her ne kadar nispeten kesinleşmiş gibi olsa da Arsenal’ın bu konuda büyük bir çaba sarf etmesi gerekiyor.

Bu gece saat TSİ 22:00’da oynanacak olan karşılaşmalar ile birlikte finalist olan iki takımda belirlenmiş olacak. Bizlerde heyecanla bu maçların sonuçlarını bekliyor olacağız.

Arsenal – Villarreal

Villarreal evinde oynadığı ilk karşılaşmada rakibi Arsenal’ı zorlanmasına rağmen 2-1 yenmeyi başararak, avantajlı skoru elde etmeyi başardı. Ancak şampiyonlar ligine gelecek sene katılmak isteyen Arsenal’ın bu kupayı almaktan başka çaresi yok gibi duruyor. Bunun için de ilk olarak finale çıkmaları gerekecek.

İlk maçta dezavantajlı bir skor alan İngiliz takımı bu karşılaşmayı 1-0 kazanması dahi onların adını finale yazdırması için yeterli olacak. Her türlü gollü beraberlik İspanyol temsilcisinin finale çıkmasına yardımcı olacak. Bunun için belki de yarı final eşleşmesinin en ilgi çeken karşılaşmasını izleyeceğiniz.

Manchester United Formalite Maçına Çıkıyor

Yarı finalin diğer karşılaşmasında Manchester United, ilk maçta evinde 6-2 yendiği İtalyan temsilcisi Roma’ya misafir olacak. Roma ilk maça çok iddialı bir şekilde başlamış, 2-1’de öne geçmişti. Ancak bundan sonra peş peşe gelen gollere engel olamayarak sahadan hezimet ile ayrıldı.

Bu eşleşmede çok büyük bir sürpriz olmaması durumunda kırmızılar şimdiden adını finale yazdırmış diyebiliriz. Mourinho yönetiminde bu kupayı bir kez alan takımı bunu ikilemek istiyor. Bunun için yine de sahada dikkatli hareket etmeleri gerekiyor.

Şimdiden finalin bir ayağında İngiliz takımı kesinleşti diyebiliriz. Arsenal’in de finale çıkmasıyla birlikte UEFA organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Liginde dört İngiliz takımının final oynama ihtimali var. Futbol tarihinde daha önce görülmemiş bir olay bu sezon gerçekleşebilir.