Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Avrupa Ligi’nin Sahibi Villarreal

Avrupa Ligi’nin Sahibi Villarreal

2 min read

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE 120 DAKİKASI 1-1 BİTEN MAÇTA SERİ PENALTI ATIŞLARIYLA MANCHESTER UNİTED'I 11-10 YENEN VİLLARREAL İLK KEZ KUPANIN SAHİBİ OLDU. (EPA/İSTANBUL-EPA)

Spread the love

UEFA’nın iki numaralı kupası olarak gösterilen Avrupa Liginde final dün gece oynandı. Villarreal ile Manchester United’ı karşı karşıya getiren mücadele de gülen taraf İspanyol’lar oldu. Unai Emery’in yönettiği takım, Solskjaer’in takımın yenmeyi başararak tarihinde ilk defa bu kupanın sahibi olmayı başardı.

Premier Lig’i ikinci sırada bitiren Manchester United’sa bu kupası yine almak için çıktığı sahadan büyük bir hayal kırıklığı ile ayrılmış oldu. İngilizler sahaya favori olarak çıkarken, İspanyollar turnuvalarda neden son yıllarda çok başarılı olduklarını da ispatlayarak kupayı kazanan taraf oldu. Büyük çekişmeye giden final maçının kazananı penaltılar ile belirlenmiş oldu.

Penaltılar Kupanın Sahibini Belirledi

Villerreal dakika 29’u gösterirken Gerard Moreno’nun ayağından bulduğu gol ile 1-0 öne geçen takım oldu. İlk yarının skoru da bu şekilde belirlenmiş oldu. Golden sonra oyun olarak üstün olan taraf olan United olarak görüldü. Ancak aradıkları golü 55’de bulmayı başardılar. Edinson Cavani’nin ayağından gelen gol ile maç eşitlendi.

Bu dakikadan sonra uzatmalar dahil iki takımda üstünlüğü getiren golü atmayı başaramadı ve karşılaşma penaltılara gitti. Avrupa Ligi final tarihinin en uzun penaltı atışlarından birisine futbol severler şahit oldu. İlk 10 penaltıda iki takımda başarılı bir şekilde kullanmayı başardı. Sıra 11’inci penaltılara geldiğinde iki takımın kalecileri topun başına geçti.

Villerreal kalecisi Geronimo Rulli hata yapmayarak takımını öne geçirdi. Sıra De Gea’ya geldiğinde aynı başarıyı gösteremeyen İspanyol kaleci takımın finalden elenmesine sebep oldu. Bu hatayla birlikte 2020-2021 sezonu Avrupa Ligi Şampiyonu Villarreal oldu.

Unai Emery Dördüncü Kez Kupayı Kazandı

Villarreal hocası Unai Emery bu kupayı toplamda 4 kez kazanmış oldu. 2014-15-16 sezonunda üç kez üst üste Sevilla ile bunu başaran hoca, 2019’da Arsenal ile bunu başaramadı. Ancak 2021 yılında Villarreal ile bunu tekrarlamayı başardı. Bu başarıyla birlikte son 7 sezonunda 5 kez final oynadığı turnuvada kupayı dördüncü kez kazanmayı başarmış oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir