Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Başakşehir, Ankaragücü’nü Yendi ve Rahatladı 2-1

Başakşehir, Ankaragücü’nü Yendi ve Rahatladı 2-1

2 min read
Spread the love

Ligin son haftalarına girilirken şampiyonluk mücadelesi kadar ligden düşmeme mücadelesi de çok kıran kırana geçiyor. Bu haftaya oynanan Başakşehir – Ankaragücü maçı bunun için çok kritik bir öneme sahipti. Başakşehir geçen sezon şampiyon olduktan sonra bu sezon ligden düşmemek istiyorsa tek yapması gereken kazanmak olarak görülüyor. Aynı durum misafir takım içinde geçerliydi. Bu maç o nedenle 6 puan değerinde bir maçtı.

İki takımın puan farkı maçtan önce sadece 2’ydi. Ankaragücü maçı kazanması halinde bu rekabette üstünde olan takımı altına almayı başaracakken, Başakşehir de üst sıralara çıkmayı başaracaktı. Maç sonunda istediği alan taraf Aykut Kocaman’ın öğrencileri oldu.

Ankaragücü Başladı, Başakşehir Bitirdi

Karşılaşmaya başlayan taraf misafir takım Ankaragücü oldu. Birçok atak organizasyonu geliştiren takım, dakika 15’de Joseph Paintsil’in ayağından bulduğu gol ile 1-0 öne geçmeyi başardı. Bundan sonra oyun ortada geçti. Başakşehir ilk yarı bitmeden beraberlik için bastırırken, Ankaragücü ikinci golü bularak rahatlamak istiyordu. Ancak iki takımda istediği bulamadı.

İkinci yarıda Başekşehir, Danijel Aleksic’in ayağından bulduğu gol ile 1-1 beraberliği sağladı. Dakikalar 88’e geldiğinde Ankaragücü defansı çok büyük bir hata yaptı. Bu fırsatı değerlendiren Junior Fernandes takımını öne geçiren golü attı. Bu aynı zamanda maçında skorunu tayin eden gol oldu. Başakşehir karşılaşmadan 3 puanı alan taraf oldu.

Başakşehir son dört maçında 3 galibiyet 1 beraberlik alma başarını gösterdi ve 10 puan toplamayı başardı. Bununla birlikte toplamda puanını 43’e çıkararak, son üç maça kala düşme potasının 5 puan üzerine çıkmayı başardı. Alınan bu galibiyet geçen yıl şampiyon olan takımın son haftalarda korku filme görmesinin de önüne geçmiş oldu.

Ankaragücü, Hikmet Karaman yönetiminde iyi bir performans göstermesine rağmen bu maçta yapılan hata, onların bundan sonra hata yapma lüksünü ortadan kaldırdı. Yapılan bir hata takımın 1 puan kaybetmesine neden oldu. Takım ligde kalmak istiyorsa önlerinde ki üç haftada hata yapma lüksü bulunmuyor.