Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Basketbol Liginde Anadolu Efes – Fenerbahçe Beko Seriyi Başlıyor

Basketbol Liginde Anadolu Efes – Fenerbahçe Beko Seriyi Başlıyor

2 min read
Spread the love

Normal sezonu ilk iki sırada bitiren Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko finale kadar hata yapmadan gelmeyi başardılar. 2019-20 sezonu pandemi nedeniyle ertelendiği için muhtemelen bu iki takımın oynayacağı bir final karşılaşmasından mahrum kalmıştır. Ancak Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko birçok kez finalde karşı karıya geldiler. En son karşılaşmaları 2018-19 sezonda olan bu takımlar büyük bir heyecana sahne olan seri de gülen taraf 4-3 ile Anadolu Efes Olmuştu.

Anadolu Efes toplamda 16 şampiyonlukla bu konuda zirvede bulunuyor. Fenerbahçe 9 şampiyonluğu ile bu takımı yakından takip ediyor. Bu şampiyonluklardan 8 tanesini 2017 ile 2018 yılları arasında almayı başarmaları dikkat çekiyor.

3 Haziran 2021 İlk Maç Tarihi

İki takım bu sezon hem ligde hem de Avrupa’da toplamda dört kez karşı karşıya geldiler. Bu maçların sadece bir tanesini Fenerbahçe kazanırken, diğer tüm karşılaşmaları Anadolu Efes galip gelen taraf oldu. Son maç büyük heyecana sahne olmuştu ama yine de gülen taraf Ergin Ataman’ın takımı oldu.

Anadolu Efes normal sezonda sadece tek mağlubiyet aldı. Hem çeyrek final hem de yarı finalde oynadıkları maçlarla toplamda 35 karşılaşmada 1 mağlubiyet 34 galibiyet alarak finale kadar yürüdüler. Euroleague şampiyonluğunun da altına imza atan takım bu kupayı da alarak sezonu çifte kupa sevinci ile kapatmak istiyorlar. Bunu yapabilecek kaliteye ve güce sahip olduklarını söylememiz gerekiyor.

Fenerbahçe Beko çok kötü bir sezon başlangıcının ardından ligin ikinci yarısı ile birlikte harika bir geri dönüş yaptı. Ligde ikinci olan takım finale gelen kadar rakipleriyle zorlu maçlara çıktı. Elenme tehlikesi atlatan takım buna rağmen alışık olduğu noktaya gelmeyi başardı. Oynanan dört sezonun tamamında finale çıkan takım bu finallerde üç kupa almayı başardı.

Ancak bu yıl yeniden yapılanma sürecinin de etkisiyle gerekli seviyede mücadele etmeye devam edemiyorlar. Bu kupayı almak ve sezonu iyi bir noktada tamamlamak istiyorlarsa yapmaları gereken hata yapmadan rakiplerine saygı göstererek mücadele etmek olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir