Nisan 18, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Basketbol Süper Liginde Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu

Basketbol Süper Liginde Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu

2 min read
Spread the love

Basketbol Süper Liginin normal sezonun bitmesiyle birlikte çeyrek final eşleşmeleri belirlenmişti. Ardından turlarda rakiplerini eleyen takımlar, yarı finalde karşı karşıya gelecekler. Bu takımlar arasında başarılı olan basketbol süper liginde şampiyon olabilmek için mücadele edecekler.

Süper ligi ilk dört sırada bitiren dört takımdan üç tanesi yarı finale çıkarmayı başarırken, dördüncü sırada ligi bitiren Tofaş, Beşiktaş’a elenmekten kaçamadı. Yarı finaller büyük önem taşırken, çeyrek finalden farklı bir şekilde üç maçta galip gelen takım finale çıkma şansına sahip olacaktır.

Favori Efes Pilsen, Beşiktaş ile Oynayacak

Sezonu sadece bir mağlubiyet alarak lider bitiren Anadolu Efes, Tofaş’ı eleyerek yarı finale çıkan Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Gaziantep Basketbol’a karşı oynadığı iki çeyrek final maçında hiç şans tanımayan takım adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Anadolu Efes ligde iki kez karşılaştığı rakibini zorda olsa iki kez yenmeyi başardı. Bu yarı final eşleşmesinin de favorisi onlar diyebiliriz. Euroleague dörtlü finaline kalmayı başaran takım bu maçlarda hata yapmayarak, adını finale yazdırmak ve rakibini beklemek istiyor. Rakibini üç kez yenen takımın adını finale yazdıracağı turda Beşiktaş zorda olsa bunu yapmak için mücadele edecek.

Fenerbahçe Beko – Pınar Karşıyaka

Basketbol süper ligi yarı final diğer eşleşmesinde rakiplerini eleyen Fenerbahçe Beko ile Pınar Karşıyaka karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Beko çeyrek finalde Darüşşafaka’yı yenerek buraya gelirken, Pınar Karşıyaka zorlandığı turda Türk Telekom’u eleyerek yarı finale çıkmayı başardı.

Fenerbahçe Beko sezonu ikinci sırada bitirmesi sebebiyle seri de ilk iki maçı evlerinde oynayacak. İki takım arasında bu sezon oynanan iki maçta takımlar evlerinde oynadıkları karşılaşmaları kazanmayı başardı. O nedenle dengeli bir seri bizleri bekliyor. Bu zorlu turu atlamak için iki takımında rakibine üç maçta galip gelmesi gerekiyor.

Anadolu Efes – Beşiktaş Icrypex serisi 19 Mayıs tarihinde başlarken, Fenerbahçe Beko – Pınar Karşıyaka serisiyse 20 Mayıs tarihinde start alacak. Anadolu Efes güç farkı nedeniyle finale çıkmasına kesin gözüyle bakılan taraf olarak dikkat çekerken, diğer seri de sürpriz olma ihtimali bulunuyor.