Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi Aşkına Kazandı

Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi Aşkına Kazandı

2 min read
Spread the love

Bundesliga da lider Bayern Münih en yakın takipçisinin 10 puan önünde ligde 4 maç kala zirvede bulunuyor. Haftaya alınacak olan bir galibiyet takımın şampiyonluğunu ilan etmesini sağlayacak.

Son 4 haftaya zirve bu şekilde girilirken şampiyonlar ligi yarışında çeşit bir mücadele devam ediyor. Üçüncü sırada yer alan Wolfsburg, Eintracht Frankfurt, Borussia, Dortmund ve Bayern Leverkusen arasında bu yarış devam ediyor.

  • (3) Wolfsburg – 57
  • (4) Eintracht Frankfurt – 56
  • (5) Borussia Dortmund – 52
  • (6) Bayer Leverkusen – 47

Son dört maç kala bu takımların hepsinin şampiyonlar ligine gitme şansı bulunuyor. Her ne kadar ligde ilk dörtte yer alan takımlar diğer rakiplerine göre son haftalara avantajlı girseler de ligin sonunda hangi takımın bu büyük turnuvaya gideceği kesinlik kazanmış değil.

Dortmund’da Frankfurt’da Kazanarak Son Haftalara Girdi

Frankfurt 30. Haftada evinde ligin dişli ekiplerinden Augsburg’u konut etti. Martin Hinteregger ile Andre Silva’nın ayağından buldukları goller ile maçtan 2-0 galip ayrılmayarak geçen hafta kaybettikleri üç puanı telafi etmeyi başardılar. En yakın rakibinin şampiyonlar ligi yarışında 4 puan önünde olan takım bu avantajını lig sonuna korumayı planlıyor.

Kadrosunda birçok yıldız adayı genç ismi bulan Borussia Dortmund hedefledikleri şampiyonlar liginden 4 puan uzakta son haftalara giriliyor. Ligde beşinci sırada yer alan sarı siyahlı takım Union Berlin’i 2-0 yenerek bu yarışta ki iddiasını sürdürdü. Son 4 haftaya girilen ligde takımın çok güçlü takımlarla oynayacak olması bu ihtimalin düşmesine sebep olacak gibi duruyor.

Sırasıyla Wolsfburg, Leipzig, Mainz 05 ve Leverkusen ile oynayacaklar. Bu takımların hepsinin iddiasını bir şekilde devam ettirmesi takımın bu büyük turnuvaya gitme şansının neredeyse bitmesine sebep olacak gibi duruyor.

Gol krallığında zirvede Lewandowski bulunuyor. 25 maçta 35 gol atan yıldız futbolcu bu rakamla birlikte en yakın rakibine dört maç kala 9 gollük bir fark atmış durumda. İkinci sırada Andre Silva 24 golle bulunurken, Halland 23 gol ile üçüncü sırada son haftalara giriyor.