Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Bundesliga’da Şampiyonluk Bir Daha ki Haftaya Kaldı

Bundesliga’da Şampiyonluk Bir Daha ki Haftaya Kaldı

2 min read
Spread the love

Bundesliga’da şampiyonluk ve sıralamada diğer takımların belirlenmesi için önümüzde ki haftalar çok kritik bir öneme sahip diyebiliriz. Bu hafta Mainz karşısında kazanması halinde Bayern Münih üst süte 9 sezon şampiyonluğunu ilan edecekti. Ancak beklenmedik bir şekilde alınan 2-1’lik mağlubiyet bunun önümüzde ki hafta kalmasına sebep olacak.

Ancak bugün oynanacak karşılaşma da Leipzig’in maçı kaybetmesi halinde önümüzde ki haftaya gerek kalmadan şampiyonluklarını ilan edecekler. Stuttgart bu maçı kazanması halinde Bayern’in şampiyonluğunu iddia etmesine yardımcı olacak. Sadece kazanması değil berabere kalması dahi bunun kesinleşmesine olanak sağlayacak.

Dortmund’un Şampiyonlar Ligi Aşkına Wolfsburg’u Yendi

Ligin bitmesine son 4 maça kala en kritik karşılaşma Dortmund ile Wolfsburg arasında oynandı. Ligde üçüncü sırada yer alan Wolfsburg şampiyonluk potasında bulunuyor. Ama bunu korumaları için önlerinde çok zorlu maçlar bulunuyor. Bu maçlardan birisinde şampiyonlar ligi için mücadele eden Dortmund ile karşılaştılar. Sayı siyahlı ekip Haaland ile 1-0 öne geçtikten sonra Bellingham’ın oyundan atılması ile 10 kişi kaldı. Bu avantajı lehine çeviremeyen ev sahibi takım Haaland’ın ayağından ikinci golü de kalesinde gördü ve karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Şampiyonlar ligi için mücadele eden Frankfurt’un da Leverkusen’e 3-1 yenilmesi ile birlikte şampiyonlar ligi potasında işler iyice kızışmış oldu. Üç takımı sadece 2 puan ayırıyor. Wolfsburg 57, Frankfurt 56 ve Dortmund 55 puan ile son üç haftaya giriyor. Bu takımlar arasından son üç haftada en az yapan iki takım şampiyonlar ligi biletini cebine koymayı başaracak.

Bundesliga’da bu sezon düşmesi kesinleşen ilk takım Schalke 04 oldu. Hertha Berlin ve Köln son haftalara girilirken burada yer alan diğer ekipler olarak dikkat çekiyor. Hertha üç maç eksik ile burada yer alıyor. Yani şu an düşme botasının üzerinde bulunan Arminia Bielefeld ve Werder Bremen’in de buraya çekme ihtimalleri bulunuyor. Bu iki takımında 30 puanda yer aldığı düşünülürse en az şampiyonlar ligi kadar alt tarafında kaynadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.