Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Büyük Altay Süper Lig’e Çıkan Son Takım Oldu

Büyük Altay Süper Lig’e Çıkan Son Takım Oldu

2 min read
Spread the love

Türkiye Spor Toto 1.Lig her yıl olduğu gibi bu yılda büyük çekişmeye sahne oldu. Sezonu Adana Demirspor, Giresunspor ilk ikide tamamlayarak süper lige çıkan takımlar oldu. Bir üst lige çıkan son takımı belirlemek için Samsunspor, İstanbulspor, Altay ve Altınordu arasında harika bir playoff serisi oynandı.

Playoff yarı finallerinde rakiplerini eleyen Altınordu ile Altay finale çıkmayı başardılar. İki İzmir temsilcisinin bu finalde karşılaşması İzmir’de gelecek sezon iki takımla mücadele etmesi anlamını taşıyordu. Sezon içerisinde bu takımların iki maçı da kazanan ekip Altınordu oldu. Ancak bu final o maçlardan farklı bir havada oynanacağı için beklenenden farklı bir oyun olacağı biliniyordu.

Altay Tek Attı Süper Lig’e Çıktı

Altay sezona büyük yatırımlarla birlikte girdi. Bir üst ligi istediklerini Mustafa Denizli’yi takımın başına getirerek gösterdiler. Atatürk Olimpiyat stadında oynanan finale favori olarak gelen takım olmayı başardı.

Büyük çekişme içinde geçen mücadele de sonuç 89’da belirlendi. İki takımda dikkatli ve temkinli bir şekilde oynadığı karşılaşmada normal sezonu gol kralı olarak bitiren Paixao son sözü söyleyen isim oldu. Dakikalar 89’u gösterirken ayağına gelen fırsatı affetmeyen golcü maçın kazanılmasını sağlayarak, takımının bir üst lige çıkmasına yardımcı oldu. Maç içerisinde birçok pozisyondan yararlanamayan 36 yaşında ki Portekiz’li golcü bu pozisyonu affetmedi ve neden gol kralı olduğunu ispatlamış oldu.

Altınordu Fırsatı Tepki

Ülkemizde taraflı tarafsız herkesin takdir ettiği ve sevdiği bir takım varsa o da Altınordu’dur. Çünkü takım da hiç yabancı futbolcu bulunmuyor ve ülkemizde hiçbir takımın yapmadığı bir olayı gerçekleştiriyorlar. Hep alt yapıdan çıkan oyuncularla mücadele eden takımda tüm takımın yaş ortalaması 22 olarak görülüyor.

Burak İnce 16 yaşında olmasına rağmen 30 maç, Oğulcan Ülgün 22 yaşında 31 maç, Enis Destan 18 yaşında 30 maç, Muzaffer Kocaer 19 yaşında 26 maç oynayan isimler oldu. Tabi bunların yanına eklenecek daha birçok ismin gelecek sezonlarda iyi bir noktaya geleceklerini de göstermiş oldular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir