Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Clippers Seriyi Yedinci Maça Taşımayı Başardı

Clippers Seriyi Yedinci Maça Taşımayı Başardı

2 min read
Spread the love

Batı Konferansı 1. Tur’u çok ilginç bir eşleşmeye ev sahipliği yapıyor. Dallas ile Clippers arasında oynanan seri de çok ilginç olaylar yaşanıyor.

Clippers’ın ev sahibi olduğu ilk iki maçta gülen taraf Dallas olurken, Dallas’ın ev sahipliği yaptığı maçlarda Clippers gülen taraf oldu. Beşinci maça ev sahipliği yapan Clippers tekrar yenildi ve seri de 3-2 geriye düştü.

Dallas altıncı maçta seriye son noktayı koyma ihtimaline sahip oldu. Ancak Clippers’ın söylenecek son bir sözü olduğu burada ortaya çıktı. Rakibini deplasmanda 104-97 yenen takım, seriyi 3-3 getirmeyi başardı.

Bu sonuçla birlikte seri de ev sahibi olan takımların hiçbiri evlerinde karşılaşma kazanma şansına sahip olamadı. Bu nedenle Clippers’ın evinde oynanacak yedinci maç çok büyük ilgi uyandırıyor.

Kawhi MVP Gibi Oynadı Seriyi Uzattı

Serinin altıncı maçı Dallas’ın ev sahipliğinde binlerce seyirci önünde oynandı. Dallas karşılaşmaya çok hızlı bir giriş yaptı. İlk çeyreği 30-26 önde bitirmeyi başardılar. İkinci çeyrekte bu sefer Clippers’ın oyununa şahit olduk. Çeyreğe 22-15 kazanan deplasman ekibi bu skorla ilk yarıyı 48-45 önde bitirmeyi başardılar.

Üçüncü çeyrekte Dallas yine kontrolü eline altı 32-25 biten çeyrek sonucunda 4 sayılık farkla 77-73 son çeyreğe girdiler. Ancak son bölümde adeta Leonard fırtınası esti. Maç boyunca 45 sayıya imza atan yıldız oyuncu, takımı adeta clutch olarak bilinen son anlarda 8 sayıya imza attı ve Dallas’ın buna karşılık vermemesin ardından takımına karşılaşmayı kazanma şansını sağladı.

Maç boyunca 45 sayı 6 ribaunt ve 3 asistlik bir performansı galibiyetin gelmesinde etkili oldu. Paul George 20 sayı, Reggie Jackson 25 sayı attı. Bu üç oyuncu takımın galibiyetinde etkili olan isimler oldu.

Dallas’ın yıldız ismi Luka Doncic 29 sayı 8 ribaunt ve 11 asistlik bir performans gösterse de takımının yenilmesine engel olamadı.

Tutu geçecek tarafı belirleyecek son maç TSİ 22:30’da Los Angeles Clippers’ın ev sahipliğinde oynanacak. Takımların ikisinin de hata yapma lüksü olmayan yüksek gerilimli bir maç bizleri bekliyor.