Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Dünyanın En İyi Futbol Ligleri Sıralaması Belli Oldu

Dünyanın En İyi Futbol Ligleri Sıralaması Belli Oldu

2 min read
Spread the love

Dünyanın en ligleri konusunda her zaman bir tartışma vardır. Her lig kendisini yukarıda görse de aslında durum böyle değildir. Bu durum özellikle bizim ligimiz için geçerlidir. Güçlü takımlara, milyonlarca taraftara sahip ekiplere sahip olsak bile dünya ligleri sıralamasında hiç de beklediğimiz bir noktada olmadığımız bir gerçektir.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu 2011 ile 2020 yılları arasında ki maçların tamamını inceleyerek en iyi liglerin sıralamasını yaptı. Bu sıralama yapılırken kendi liglerinde ki rekabetin yanında izlenebilirlik, taraftar çekimi ve yabancı takımlarla oynadıkları karşılaşmalar hesaplanarak sıralama yaptı.

İspanya La Liga Zirvede Yer Alıyor

İspanya son 10 sezonun 9 tanesinde zirvede yer almasının getirdiği avantajla bu sıralamada zirvede yer alıyor. Bir çok kişiye göre zirvede İngiltere yer alması gerekse de Avrupa kupalarında çok da başarılı bir profil çizemiyor olmaları bu ligi zirvede ikinci sırada yer alıyor. İlk üçü tamamlayan lig olaraksa Brezilya dikkat çekiyor.

İlk 20 Takım Şu Şekilde Sıralanıyor

IFFS tarafından 10 yıllık bir periyot ele alınarak yapılan sıralamada ki takımlar şu şekilde sıralanıyor. 40 lig için yapılan açıklamada ilk 20 şu şekilde sıralandı.

  1. İspanya
  2. İngiltere
  3. Brezilya
  4. İtalya
  5. Almanya
  6. Arjantin
  7. Fransa
  8. Kolombiya
  9. Portekiz
  10. Paraguay
  11. Belçika
  12. Hollanda
  13. Rusya
  14. Ekvador
  15. Yunanistan
  16. Ukrayna
  17. Meksika
  18. Türkiye
  19. İskoçya
  20. Çek Cumhuriyeti

İlk 20 içerisinde UEFA temsilcisi olan 14 takım yer alıyor. Bu durum Avrupa kıtasının futbol konusunda ne kadar önde olduğunu bizlere gösteriyor. Güney Amerika ligleri ilk yirmi takım içerisinde 5 takımla temsil ediliyor. Meksika bu takımlar arasında yer almayı başaran tek Kuzey Amerika ligi olarak dikkat çekiyor.

Süper Lig sıralamada 18 olmasıyla dikkat çekiyor. Avrupa Ligleri arasındaysa 12. sırada olduğu dikkat çekiyor. Bu açıklamada aslında futbola bakış acısının ne kadar farklı olduğunda ortaya çıkması açısından büyük önem taşıyor.