Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe 90+6’da Altın Bulundu 2-1

Fenerbahçe 90+6’da Altın Bulundu 2-1

2 min read
Spread the love

Süper Ligde Galatasaray ile Beşiktaş’ın karşı karşıya geldiği haftada Fenerbahçe, düşme hattında bulunan Ankaragücü deplasmanına konuk oldu. Bu karşılaşma onların son iki haftaya umutlu bir şekilde girmesi açısından önemliydi.

Maça iyi başlamadılar, hatta çok sayıda pozisyonu kalelerinde gördüler. Ancak maçın ikinci yarısında toparlanan takım, Galatasaray’ın Beşiktaş’ı yenmesiyle ile birlikte puan farkını sadece 2’ye düşürmeyi başardı. Bu maçın ardından son iki haftada Beşiktaş’ın hata yapmasını bekleyecekler.

Tabi bu hataları değerlendirmek için son iki maçlarını da kazanmaları gerekiyor. Ancak bu sayede uzun süredir bekledikleri şampiyonluğu elde etme şanslarına sahip olacaklar.

Ankaragücü İlk Yarı, Fenerbahçe İkinci Yarı

Karşılaşamaya ev sahibi Ankaragücü çok hızlı bir şekilde başladı. Dakikalar 3’ü gösterdiğinde Alper Potuk, orta sahada yapılan top kaybıyla kaleci ile karşı karşıya kaldı. Harun’un yanından topu kaleye gönderen futbolcu takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. Alper aynı zamanda eski takımına karşı ilk yarıda çok sayıda pozisyona girmeyi de başardı. Ancak bunların hiçbirini değerlendiremedi.

Fenerbahçe ilk yarıda ki tek şutunda dakika 42’de Ozan Tufan’ın ayağından gelen gol ile beraberliği sağladı. İlk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda Fenerbahçe daha etkili olan taraf oldu. Birçok pozisyona giren takım bunların hiçbirinden yararlanmayı başaramadı.

Dakika 90+6’yı gösterdiğinde İrfan Can’ın harika orasında altı pas içerisinde Valencia’nın attığı gol takımına üç puanı getirmiş oldu. Futbolcu attığı bu gol ile takımı adına bu sezon ki 11’inci golünü atmış oldu.

Puan Farkı Sadece 2

Beşiktaş’ın yaşadığı mağlubiyet ile alınan bu üç puanın değeri daha da artmış oldu. Fenerbahçe son iki haftaya girilen ligde aldığı üç puanla puan farkını ikiye düşürdü ve ikinci sırada ki yerini korumuş oldu. Salı ve Cumartesi günü oynanacak olan iki maçla lig tamamlanmış olacak.

Fenerbahçe ilk olarak evinde Sivasspor’u konuk ederken, son maçta düşme hattında bulunan Kayserispor’a misafir olacak. Beşiktaş’ın yapacağı herhangi bir hata takımın bu sezonu uzun süre sonra şampiyonluğa ulaşmış olacak.