Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Avantajı Kullanmayı Başardı 2-1

Fenerbahçe Avantajı Kullanmayı Başardı 2-1

2 min read
Spread the love

Fenerbahçe düşme hattında bulunan Başakşehir ile çıktığı karşılaşmadan Pelkas ve Szalai’nin attığı goller ile 2-1 galip ayrılmayı başardı. Misafir takım karşılaşmada geriye düşse de yetenekli ayakları sayesinde çok iyi oynamadığı karşılaşmadan galip gelen taraf olmayı başararak lider Beşiktaş ile puan farkını 2’ye düşürmeyi başardı.

Başakşehir düşme hattından uzaklaşmak için çıktığı karşılaşmada aradığı sonucu bulamadı. Ligde son 7 haftaya girilirken düşme hattında bulunan takım geçen yıl şampiyon olduktan sonra ligden düşen ilk takım olmamak için büyük mücadele veriyor. Ancak son iki haftada alınan mağlubiyetler takımın umutlarının giderek tükenmesine sebep oluyor.

Ömer Ali Şahiner’in Harika Golüne Pelkas Cevap Verdi

Ev sahibi takım Başakşehir karşılaşmaya çok hızlı başladı. Sağ çaprazdan ceza sahası dışından topa çok sert bir şekilde vuran Ömer Ali Şahiner haftanın golüne aday olacak bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Fenerbahçe girdiği çok sayıda net pozisyondan yararlanamadığı maçta korner organizasyonunda Ozan Tufan’ın ön direkten arkaya aşırdığı topla Szalai’nin ayağından vurduğu gol ile eşitliği sağladı.

Karşılaşmada ilk yarı böyle mücadele ederken misafir takım ikinci yarıya aynı oyun anlayışı ile çıktı. Ozan Tufan’ın getirdiği topu Pelkas’a aktardı. Pelkas’ın çaprazdan harika şutu ile 2-1 üstünlüğü sağladı. Bu golden sadece üç dakika sonra Valencia ile Mahmut arasında istenmeyen bir pozisyon yaşandı. İki futbolcuyu da sarı kart gösteren Cüneyt Çakır ev sahibi takımın kaptanını ikinci sarı kartı olması sebebiyle oyundan ihraç etti.

Dakikalar 88’i gösterirken 10 kişi olan Başakşehir penaltı kazandı. Penaltıya sebep olan Harun Tekin, Visca’nın penaltısını kurtararak takımına 2 puan kazandırdı. Maç da bu şekilde son buldu.

Fenerbahçe önümüzde ki haftayı bay geçerken, Başakşehir direkt rakiplerinden birisi olan Kasımpaşa deplasmanına gidiyor. İki takımda lig sonunda amaçlarına ulaşmak için bundan sonra en ufak hataya tahammülleri bulunmuyor. Ancak bundan sonra oynanacak her karşılaşmanın büyük önem arz etmesi sebebiyle güzel futboldan daha çok alınan skorlara bakılıyor.