Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Beko Üst Üste Altıncı Sefer Play-Off Oynayacak

Fenerbahçe Beko Üst Üste Altıncı Sefer Play-Off Oynayacak

2 min read
Spread the love

Euroleague macerasında bu yıl çok kötü bir giriş yapan Fenerbahçe, sezonun ikinci yarısı ile birlikte kazandığı ivme ile üst üste altıncı sefer play-off yapma başarısını gösterdi. Ligin 32. Haftasında karşılaştığı rakibi Bayern München’i deplasmanda mağlup etmeyi başaran takımımız bir sefer daha bu başarıyı gösterdi. Alınan bu galibiyet aynı zamanda takımımızın son iki haftada ilk dört içerisinde girmesini de sağlamış oldu.

Takımımız maça Vesely, De Colo, Guduric, Melih Mahmutoğlu ve Ahmet Düvelioğlu beşiyle başladı. Ev sahibi takımının beşindeyse Lucic, Gist, Sisko, Radosevic ve Johnson bulunuyordu.

Üçüncü Çeyrek Galibiyeti Getirdi

Takımımız maçın ilk çeyreğinde rakibimiz ile ortalama bir oyun sergileyerek ilk yarıyı 1 sayı farklı 35-34 kazandı. Maçın üçüncü çeyreğinde takımımızın 18-10 gibi net bir skor üstünlüğü vardı. Maçın son çeyreğindeyse iki takımda karşılıklı 24’er sayı buldu. Takımımız bu sayede rakibini 77-68 yenmeyi başardı. Bu galibiyet ayrıca lig bittiğinde eğer ikili averaj durumu olursa üstünlüğü ele almamız anlamına da geliyor. Çünkü ilk maçta Alman takımının 4 sayılık bir üstünlüğü bulunuyordu.

Maçın MVP’si Vesely

Takımızın galibiyete uzanmasında Vesely’in büyük bir rolü oldu. 15 sayı 6 ribaund ve 5 asistlik performans gösteren yıldız basketbolcu maçın MVP ödülünü altı. Takımımız adına De Colo 21 sayı ve Guduric 18 sayı atarak takıma ciddi bir katkı vardı. Ev sahibi takımda en etkili isim oyuna sonrada giren Wade Baldwin oldu. 20 sayı 7 ribaund ve 5 asist üretmeyi başaran yıldız basketbolcu takımının galibiyet alabilmesini sağlayamadı.

Son İki Maç Real Madrid ve Barcelona

Euroleague sezonunun bitmesine sadece iki maç kaldı. Bu maçlarda alınacak skorlar takımımızın sıralamada yer alacağı noktayı belirleyecek. İki maçı da evimizde oynayacak olmamıza rağmen lig lideri konumunda bulunan Barcelona ve her zaman güçlü bir kadroya sahip olan Real Madrid ile oynayacağız. Sezonun ilk yarısında rakiplerimiz ile oynadığımız bu iki maçı da çok farklı kaybetmemiz göz önüne alındığında zorlu iki karşılaşma bizleri bekliyor.