Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Yarıştan Kopmamak İçin Sahaya Çıkıyor

Fenerbahçe Yarıştan Kopmamak İçin Sahaya Çıkıyor

2 min read
Spread the love

Cumartesi günü Galatasaray, Alanyaspor ile 1-1 beraber kaldı. Pazar günü lider Beşiktaş çok zorlanmasına rağmen BB Erzurumspor’u 4-2 yenerek öne çıkmayı başardı. Aynı maç sayısına sahip olsalar da şuan en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 7 puan önünde yer alıyorlar.

Fenerbahçe bu akşam çıkacağı karşılaşmada hata yapması durumunda şampiyonluk yolunda havlu atacak duruma geldiğini söylemek doğru olacaktır. Hala bay geçecek bir haftalarının olması ve bir türlü takımın istenilen form durumuna yükselememiş olması takımın ilerisi için umut ışığı sunmuyor. Ama yine de hala matematiksel olarak ihtimallerin olması bu yolda önemli bir adım atmalarını sağlamaya çalışmalarına ilham veriyor.

Fenerbahçe – Gaziantep

Ligin sessiz sedasız takımlarından birisi olan Gaziantep şuan için topladığı 50 puan ile ligde beşinci sırada yer alıyor. Fenerbahçe gibi tam olarak nasıl bir oyun oynadığı belli olmayan bir takıma karşı puan alma ihtimalleri çok yüksek duruyor. Sezonun ilk karşılaşmasında evlerinde rakiplerini 3-1 yenmeyi başarmışlardı. Ancak bunun üzerinden çok zaman geçti diyebiliriz.

Ev sahibi takım içeri de oynadığı son 5 maçta sadece tek galibiyet almayı başardı. Başakşehir, Göztepe, Gençlerbirliği’ne yenilen takım, Antalyaspor ile berabere kalırken, sadece lig sonuncusu Denizlispor’u yenmeyi başardı. Geçen yılların aksine evinde oynamış olduğu maçlarda iyi bir performans gösteremeyen takımın bu maça favori çıktığını söylemek yanlış olacaktır.

Düşme Hatta Alev Alev Yanıyor

Ligin son düzlüğüne girilirken şampiyon mücadelesi kadar düşme hattında çok ilginç maçlar oynanıyor. 13 sırada bulunan Ankaragücü 36 puana sahip, 19 sırada yer alan Gençlerbirliği 31 puan ile mücadele ediyor. Bu iki takım arasında 5 takım sıralanıyor. Toplamda 5 puan içerisinde 7 takım bulunuyor. Üç takım aynı puanla sıralama da yer alıyor. Son 8 haftaya girilirken en az yukarısı kadar aşağıda ki maçlarda çok ilgi çekiyor diyebiliriz.

Sezonun son 8 maçında hem yukarıda hem de aşağıda çok çekişmeli maçlar oynanacağını söylemek çok doğru bir yorum olacaktır.