Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Formula 1’de Bakü Yarışını Sergio Perez Kazandı

Formula 1’de Bakü Yarışını Sergio Perez Kazandı

2 min read
Spread the love

Formula 1 sezonun en hızlı pistlerinden birisi olan Bakü’de sıralama turlarına yaşanan ilginç olayların devamı, yarışta da devam etti.

Ferrari pilotu Leclerc’in ilk sırada start aldığı yarışta, liderliği sadece bir tur sürdü. Hamilton, DRS açılmadan rakibini geçmeyi başardı. Yedinci tura gelindiğinde Leclerc sıralama da dördüncülüğe kadar düştü.

Verstapen çok hızlı bir pit stop yaparak, Hamilton’u pit içerisinde geçmeyi başardı. Aynı başarıyı Perez’de yaptı ve Hamilton lider girdiği pit-stop sonrasında geriye üçüncü olarak dönmeyi başardı. Uzun süre olayın yaşanmadığı yarışta 31 tur geçilirken Lace Stroll’un kazası damga vurdu. Düzlükte araç kontrolünü kaybeden sürücü duvara vurarak yarış dışı kaldı.

Güvenlik aracı ile yarış durduruldu. 35 turda yarış tekrar başladı. Yarış tekrar başladığında ilk üç sıra değişmezken Vettel dördüncülüğe kadar yükselmeyi başardı.

51 tur üzerinden yapılan yarışın 46 turu geçilirken şampiyonluğu yakından ilgilendiren bir olay yaşandı. Versttapen yarışı lider götürürken kaza yaptı. Son 5 tur kala direksiyon kontrolünü kaybeden sürücü yaptığı kaza ile şampiyonluk yolunda büyük bir hata yaptı.

Yarış burada tekrar durduruldu. Çünkü sürücünün kaza yaptığı nokta gerçekten çok kötü bir yerdi. 50. Turda yani yarışın bitmesine son bir tur kala yarışa yeniden start verildi. Burada çok kritik bir hata da Hamilton’dan geldi.

İkinci olarak başladığı startta Perez’i geçmek için atak yapan ve geçen sürücü frenleme sorunu yaşayarak pit dışına çıktı. Bu hata ile birlikte yarışı sonuncu sırada bitiren Hamilton rakibinin büyük hata yaptığı yarıştan puan almayı başaramadı.

Sergio Perez, Red Bull kariyerinde ki ilk galibiyeti alırken, sezon başında Aston Martin ile anlaşan Vettel ikinci oldu. Son turlarda Leclerc ile büyük bir çekişme yaşayan Gasly yarışı üçüncü olarak bitirmeyi başardı.

Mercedes bu yarışta hiç puan alamaması takımlar şampiyonluğu açısından büyük bir sorun olarak görülüyor. Perez bu galibiyetle sürücüler klasmanında üçüncü olurken, bir ve ikinci sıra değişmedi. Sezonun şimdiye kadar ki en hızlı ve en heyecanlı yarışını soluksuz bir şekilde izledik.