Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Galatasaray Kazandı, Şampiyonluk Hesapları Yeniden Yapıldı

Galatasaray Kazandı, Şampiyonluk Hesapları Yeniden Yapıldı

2 min read
Spread the love

Süper ligin son üç haftasına girilirken zirveyi yakından ilgilendiren maç Türk Telekom stadında oynandı. Ligde en yakın rakibinin 5 puan önünde zirvede yer alan Beşiktaş, 6 puan fark attığı Galatasaray’a konuk oldu.

Beşiktaş bu maçı kazanarak puan farkını korumak veya arttırmak için sahaya çıktı. Ancak misafir takımda çok sayıda eksik oyuncu olması maçın onlar adına daha da zora girmesine neden oldu. Galatasaray tüm sezonun umutlarını bu maça bağladı. Avantajı eline almak isteyen takım son iki haftaya şampiyonluk şansını devam ettirerek girmek için mücadele etti. Ve maç sonunda amacına ulaşan taraf oldu.

Galatasaray Hızlı Başladı

Karşılaşmaya iki tarafta hızlı bir şekilde başladı. Beşiktaş daha birinci dakika dolmadan golü bulurken ofsayt nedeniyle gol iptal oldu. Galatasaray dakikalar 11’i gösterdiğinde Gedson Fernandes’in harika pası ve Babel’in güzel vuruşu ile 1-0 öne geçti.

İlk yarıda karşılıklı ataklar olsa da iki takımda net pozisyona girmekte zorlandı. Dakika 42’de Beşiktaş penaltı kazandı. Ghezzal topun başına geçti ve beraberliği sağladı. Bu pozisyonun dönüşünde bu sefer ev sahibi penaltı kazandı. Falcao attığı gol ile Galatasaray’ın soyunma odasına 2-1 önde gitmesini sağladı.

İkinci yarıda Beşiktaş beraberlik için mücadele ederken, Galatasaray Arda Turan’ın ayağından gelen gol ile karşılaşmayı 3-1 kazanmayı başardı. Bu skorla birlikte lider ile puan farkı 3’e inmiş oldu.

Son İki Haftada Avantaj Beşiktaş’da

Süper Ligde son iki haftaya girilirken avantajlı taraf Beşiktaş olarak gözüküyor. Fenerbahçe’nin 90+6’da attığı gol ile birlikte lider ile puan farkı sadece 2’ye inmiş oldu. Galatasaray puan farkını üçe indirmiş oldu.

Son iki haftada en az hata yapan takımın bu sezon 21 takımla oynanan ligi zirvede bitirmesi kesin gözüyle bakılıyor. Süper Ligde son iki haftaya üç takımın sadece üç puan içerisinde girmesi ligin heyecan düzeyinin üst düzey olmasına olanak sağladı. Bundan sonra her takımın şampiyonluk şansı eşit olarak gözüküyor. Tabi farklı ihtimallerde söz konusu diyebiliriz.