Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Galatasaray Kazandı Zirveye Ortak Oldu

Galatasaray Kazandı Zirveye Ortak Oldu

2 min read
Spread the love

Ligin 40 haftasında, Galatasaray deplasmanda ligden düşmeyi garantileyen Denizlispor ile mücadele etti. Haftaya üçüncü olarak giren takım bu maçı kazanarak, rakiplerinin hata yapmasını bekleyecekti. Maçta tam onların beklediği şekilde gelişti. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yenilmesi ile Galatasaray aldığı üç puan ile Beşiktaş’ın averajla arkasına yerleşmiş oldu.

Fenerbahçe yenilmesiyle birlikte ikinci girdiği haftayı üçüncü olarak tamamladı. Galatasaray bu karşılaşmada üç adet penaltı kullanırken, bir tanesini Emre Akbaba ile değerlendirdi. Arada iki gol averajın olması, takımın son hafta farklı kazanması halinde şampiyon olması anlamını taşıyor. Bunun için tek yapmaları gereken rakiplerinden fazla gol atmak olacak.

Galatasaray Öne Geçti ve Farkı Açmayı Başarı

Geçtiğimiz hafta evinde Beşiktaş’ı derbide 3-1 yenerek, ilk yarıda 2-0 yenildiği rakibine ikili averaj farkını kapatmayı başarmıştı. Bu maçı da 4-1 kazanan takım, haftaya 6 averaj ile gerisinde girdiği rakibiyle averaj farkını ikiye indirmeyi başardı.

Dakika 22’de Halil Dervişoğlu’nun ayağından attığı gol ile sarı kırmızılı takım 1-0 öne geçmeyi başardı. Bu golden 13 dakika sonra kazanılan penaltı da topun başına Ryan Babel geçti. Farkı ikiye çıkarak golü attı. İlk yarının son dakikalarında Emre Akbaba’nın ayağından bir penaltıdan da yararlanmadı. İlk yarı 2-0 bitti.

 İkinci yarının 62 dakikasında Recep Niyaz farkı bire indiren golü attı. Dakika 86’da sarı kırmızı ekip bir penaltı daha kazandı. Penaltı kaçsa da, ceza sahası ihlali olduğu için tekrarlanan penaltıyı kaçıran Mohamed farkı 2’ye çıkardı. Bu dakika da ayrıca Rodallega hakeme itirazdan oyundan atıldı. 89’da Mohamed’in ayağından bir gol daha bulan takım farkı 3’e çıkardı. Karşılaşmada 4-1 tamamlandı.

Son Maç Malatya ile Evinde Oynayacak

Alınan üç puan ile Beşiktaş’ın kaybettiği haftada averaj ile ikinci sıraya yerleşene sarı kırmızı ekip, son hafta rakibinden 3 gol fazla atması durumunda şampiyon olacak. Bunun için içeride oynayacakları maç büyük önem arz ediyor. Takımın bu noktaya gelmesinde teknik direktörün ve takım sinerjisinin büyük bir önemi olduğu kabul ediyor.