Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Hawks, Knicks Karşısında Seriyi 3-1 Getirdi

Hawks, Knicks Karşısında Seriyi 3-1 Getirdi

2 min read
Spread the love

NBA’de Doğu konferansı birinci tur eşleşmesinde Atlanta Hawks ile New York Knicks arasında oynanan seride dördüncü maç dün gece itibariyle oynandı. Bu maç öncesinde Hawks seri de 2-1 giriyordu. Sezonu batıda dört ve beşinci sırada bitiren iki takımı karşı karşıya getiren dördüncü maça Knicks seriyi eşitlemek için çıkarken, Hawks ev sahibi avantajını kaybetmemek ve seriyi 3-1 getirmek için çıktı.

Maç çok dengeli bir şekilde başlamış olsa da maçın üçüncü çeyreğinde oyun üstünlüğü eline geçiren taraf olan Hawks bunu skora da yansıtarak maçtan 113-96’lık bir skorla galip ayrılan taraf oldu.

Trae Young Fark Yarattı

Karşılaşmaya misafir takım New York hızlı bir giriş yaptı. İlk periyodu 29-25 önde kapattılar. Ancak bundan sonra oyun tamamen Hawks’ın eline geçti. İlk yarıyı ev sahibi takım 53-49 önde bitirdi.

Maçın ikinci yarısında rakibine büyük bir fark atan takım üçüncü periyodu 35-22 kazanırken, son çeyreğe 88-71 önde bitirmeyi başardı. Dördüncü çeyrekte 25-25’lik bir denge sağlandı ve karşılaşmayı ev sahibi takım 113-96 kazanarak bu üst tura çıkma adına büyük bir avantajı eline geçirmiş oldu.

Ev sahibi ekipte öne çıkan isim yıldız oyun kurucu Trae Young oldu. 27 sayı 9 asist yapan oyuncuya takım arkadaşları gerekli desteği verdi. Jonh Collins 22 sayı, Capele 10 sayı 15 ribaunt, Kevin Huerter 11 sayı, Danilo Gallinari 21 sayı ve Bogdanoviç 12 sayı, 8 ribaunt ve 6 asist ile maçın kazanılmasında etkili olan isimler oldu.

Misafir takımda Barret’ın 21, Randle’ın 23, Rose’un 18 sayıyı mağlubiyete engel olamadı. Knicks seri de beşinci maçı kendi evinde oynayacak. Seride ki iddiasını sürdürmek istiyorlarsa bu maçı kazanmaktan başka çareleri bulunmuyor. Ancak psikolojik üstünlüğü de rakiplerine kaptırmış olmaları onlar açısından bundan sonra tüm serinin tehlikeye girmesi anlamına geliyor.

Ancak serinin beşinci maçında tüm basketbol severlerin aklında ki tek soru Knicks taraftarı ile Trae Young arasında yaşanan çekişmenin nasıl şekilleneceği olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir