Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İmola’da Olayı Yarışta Kazanan Verstappen Oldu

İmola’da Olayı Yarışta Kazanan Verstappen Oldu

2 min read
Spread the love

2021 sezonunun ikinci yarışı olan resmi adıyla Emilia-Romagna GP, diğer adıyla İmola GP’si yapıldı. Yoğun yağış altında başlayan yarışta ilk sırada başlayan Hamilton istediği türde bir yarış performansı göstermeyi başaramayarak en yakın rakibi olarak görülen Verstappen’in yarışı kazanmasına izin verdi.

Sezonun ilk yarışının ardından üç haftalık bir ara verilmişti. Sıralama turlarında ilk yarışın aksine kazanan taraf Hamilton olurken Verstappen sıralama turlarında üçüncü sırada yer alarak yarışa başladı. Yarıştan önce yoğun bir yağış vardı. Yarış başlamadan yağmur durmuş olsa da ilk 30 turda bu yağışın ciddi oranda etkisi görüldü.

Verstappen Start ile Birlikte Zirveye Yerleşti

Starta üçüncü sırada başlayan Red Bull pilotu Verstappen bulmuş olduğu boşluk ile birlikte Hamilton’u geçmeyi başardı. Bu sırada Hamilton’un şikandan uçarak kanadını görüldü. Zeminin çok yağış alması sebebiyle ilk turlarda birçok pilotun yolun dışına çıkmasına sebep oldu.

İlk tur bitmeden Williams pilotu Latifi sipin atarak duvara tosladı. Mazephin’in yaptığı temasla birlikte yaşanan bu kaza sonrası güvenlik aracı piste girdi. İlk 5 tur bu şekilde devam ettikten sonra yarış bu şekilde başladı.

Zeminin biraz daha kuruduğu bir zamanda şampiyonluğun en önemli adaylarından Hamilton pist dışına taştı. Bir tur sonra Bottas ile Russell ciddi bir kazaya karıştı. Bu kaza sonra ilk olarak güvenlik aracı kararı alınırken, daha sonra komiserler kurulu yarışı durdurma kararı aldı.

Yarış yeniden başladığında Verstappen lider olarak piste gönderken, Hamilton dokuzuncu sırada yarışa devam etti. Yarış sonun Hollandalı pilot bu sezonki ilk galibiyeti aldı. Hamilton birçok hata yaptığı yarışta güçlü bir şekilde geri dönerek yarışı ikinci sırada bitirmeyi başardı.

Hamilton 44, Verstappen 43 Paunda

Bu yarışta en hızlı puanını alan Hamilton toplamda 44 puanla zirvede yer almayı başarırken, Verstappen aldığı 25 puanla şampiyonluk yarışında 43 puana çıkmış oldu. Yarışın sürpriz ismi Lando Norris üçüncü olarak yarışmayı tamamladı. Takımlar şampiyonasında Mercedes birinci, Red Bull ikinci sırada yer almayı başardı.