Nisan 18, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İnter 11 Yıl Sonra Şampiyon Oldu

İnter 11 Yıl Sonra Şampiyon Oldu

2 min read
Spread the love

İtalya Seri A’da sezonun en formda takımı olarak görülen İnter, ligin bitmesine 4 hafta kala en yakın rakibine 13 puan fark atarak şampiyon olmayı garantiledi. 9 sezondur Juventus’un şampiyon olduğu ligde büyük bir hegemonya yıkılmış oldu. İnter aldığı bu şampiyonlukla birlikte şampiyonluk sayısını 19’a çıkararak, 18’er şampiyonluk sahibi oldukları Milan’ın bir basamak önüne geçmiş oldu.

İnter göğsüne ikinci yıldızı takmak istiyorsa bir şampiyonluk daha almaları gerekiyor. Bununla birlikte toplamda ki şampiyonluk sayısı 20’ye çıkacak ve Seri A’da ikinci yıldıza sahip olacak ikinci takım olarak tarihe geçecek.

Conte Hanedanlığı Yıktı

Juventus üst üste 9 şampiyonluğa start verirken, takımın başında Conte bulunuyordu. Daha sonra İngiltere’ye giden hoca İtalya’da İnter’in başına geçerek geri döndü. Bununla birlikte iki sezondur şampiyonluk mücadelesi veren takım sonunda amacına ulaşmayı başardı.

İnter en yakın rakibi olan Atalanta’nın puan kaybetmesi ile birlikte şampiyonluğunu maç oynamadan önce garantilemiş oldu. Şampiyon olan takımda birçok futbolcunun etkili performansı dikkat çekiyor. Son 4 hafta öncesinde hücum oyunuyla dikkat çeken takımda öne çıkan isimler aşağıda ki gibi oldu.

  • Romelu Lukalu 21 Gol 10 Asist
  • Lautaro Martinez 15 Gol 5 Asist
  • Hakimi 7 Gol 6 Asist
  • Sanchez 5 Gol 5 Asist
  • Nicolo Barella 3 Gol 6 Asist
  • Marcelo Brozovic 1 Gol 6 Asist

34 maça çıkan takım bu maçların sadece 2 tanesini kaybetti ve 14 tanesinde kalesini gole kapatmayı başardı. Şampiyonlar liginden erken elenen takım bütün konsantrasyonunu lige vermesi de onların şampiyon olmasında etkili oldu. İnter ligde oynadığı son 18 haftada hiç mağlup olarak sahadan ayrılmaması etkili performanslarını öne çıkardı.

Bu süreçte 14 galibiyet 4 beraberlik alarak bu sezonu neden şampiyon bitirdiğini göstermiş oldu. Ligde son 4 haftaya girilirken 4 takımın şampiyonlar ligi mücadelesi devam ederken, ligden düşmemek için 6 takımın kıyasıya bir mücadelesi olduğunu söylememiz gerekiyor. Yani şampiyon belli olsa da hala amacı bulunan birçok takım sahada yer alacak.