Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İnter Zorlu Maçta Napoli ile Berabere Kaldı 1-1

İnter Zorlu Maçta Napoli ile Berabere Kaldı 1-1

2 min read
Spread the love

Seri A’da şampiyonluğun en büyük adaylarından olan İnter, zorlu Napoli deplasmanına çıktı. Bu maçtan önce en yakın rakibinin 11 puan önünde lider olan takım bu maçta hata yapmayarak Milan’ın kazandığı haftada puan kaybı yaşamak istemiyordu.

Ancak şampiyonlar ligine gitmek için mücadele eden Napoli bu sezon evinde kolay kolay maç kaybetmemesi ile biliniyordu. İnter sahaya kazanmak için çıksa da 1-1 beraberlik alarak sahadan ayrılmak zorunda kaldı.

Napoli Öne Geçti, İnter Yakaladı

Maça iki takımda kazanmak için çıktı. İki takımında yüksek oyun konsatrasyon pozisyona girmede sıkıntılar yaşanmasına sebep oldu. Maç sonunda Napoli’nin 1, İnter’in 2 olmak üzere toplam üç tane kaleyi bulan şut olmasından anlaşılıyor.

Napoli dakikalar 36’yı gösterirken Samir Handanoviç’in yaptığı hatayla 1-0 öne geçmeyi başardı. İlk yarıda bu skorla tamamlandı. İnter ikinci yarıya daha baskılı başlayan taraf oldu. Sezon boyunca istenilenin bir türlü alınamadığı Christian Eriksen takımına 55 dakikada beraberliği getiren golü atmayı başardı. Bundan sonra çok sert bir mücadele ortaya koyulmuş olsa da iki takımda 1 puana razı gelerek sahadan ayrılmayı başardı.

İnter bu sonuçla puanını 75’e çıkararak en yakın rakibiyle 9 puan farkla liderlik koltuğunda oturmaya devam ediyor. Geriye kalan 7 haftada bu avantajı koruyarak uzun bir süre sonunda şampiyon olarak sezonu tamamlamak istiyor.

Napoli şampiyonlar ligi için mücadele eden iki direkt rakibin karşılaştığı haftada kendisini ilk dört içine atma fırsatını değerlendirme şansını tepmiş oldu. Napoli, şampiyonlar ligi potasında bulunan Juventus’u 2 puan geriden takip ediyor.

11 Maçlık Galibiyet Seriyi Son Buldu

Lig lideri İnter bu maç öncesinde 11 maçlık bir galibiyet serisine sahipti. Bu maçla bu sayıyı 12’ye çıkarmayı arzulayan takım amacına ulaşamadı. Haftaya düşme potasında yer alan Spezia deplasmanında hata yapmak istemiyorlar.

Napoli haftaya kendisiyle aynı amaca sahip olan Lazio ile kendi sahasında karşılaşacak. Bu karşılaşma bir takımın bu iddiasından vazgeçeceği karşılaşma olarak dikkat çekiyor.