Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Japonya Moğolistan’a Acımadı: 14-0

Japonya Moğolistan’a Acımadı: 14-0

2 min read
Spread the love

Liglere ara verildiği şu dönemde tüm ülkeler Dünya Kupası Elemelerinde mücadele gösteriyor. Dün gece birçok milli takım karşı karşıya gelirken ilgi çekici haber Asya kıtasından geldi. Dünya kupasına gitmek için Asya Elemeleri F grubunda mücadele eden Moğolistan ile Japonya karşı karşıya geldi. Grubun en zayıf takımı olarak görülen Moğolistan, güçlü rakibine karşı hiç şansı olmasa da bu tür bir skoru beklemiyordu.

Grubunda oynadığı tüm maçları kazanan Japonya, favori olarak çıktığı maçı rahat kazandı. Moğolistan gurubunda sadece Myammar’ı 1-0 yenmeyi başarıp, çıktığı diğer maçların tamamını gol atamadan kaybetmesiyle dikkat çekti.

Japonya’dan İlk Yarıda 5 Gol

Misafir takım Japonya maça çok hızlı bir giriş yaptı. 13, 23, 26, 33 ve 39 dakikalarda gelen goller ile maçın ilk yarısı 5-0 bitti. Maçın ikinci yarısında ev sahibi akım üç oyuncu değişikliği ile maça başladı. Ancak bu değişiklikler de maçın bu kötü skoru almasına engel olamadı. Misafir takım ikinci yarıda rakibine tam 9 gol atmayı başardı.

55, 68, 73, 78, 79, 87, 90, 90+1, 90,2 dakikalar da gelen goller ile haber gazetelerine bomba gibi düşmeyi başardı. Sadece skor olarak değil oyun olarak da rakibini ezmeyi başaran Japonya ev sahibi takıma sadece 94 adet başarılı pas yapabilme şansı sundu.

Yuya Osako 3 gol, Junya İto 2 gol, Sho Inagaki 2 gol, Kyogo Furuhashi 2 gol, Takuma Asano, Takumi Minamino, Daichi Kamada, Morita takımın gollerini atan isimler oldu. Grubunun favorisi olan takım bundan sonra ki maçını grubun yine zayıf ekiplerinden birisi olan Myammar ile oynayacak.

Japonya grubunda şimdiye kadar 5 karşılaşmaya çıkarken bu maçlarda 27 gol atma başarısını gösterdi ve hiç gol yemeden bunu başardı. Büyük ihtimal ile Dünya Kupasında yer alacak olan takımın önümüzde ki dönemlerde daha ilginç skorlarıyla karşılaşmamız mümkün olacaktır. Bundan sonra ki maçını kazanması halinde Asya elemelerinde üçüncü tura yükselme başarısı gösterecek ve finallere gitme yolunda önemli bir adımı tamamlamış olacak.