Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Juventus Şampiyonlar Ligine Kalabilecek mi?

Juventus Şampiyonlar Ligine Kalabilecek mi?

2 min read
Spread the love

Serie A’da son üç haftaya girilirken şampiyon belirlendi. İnter tüm sezon boyunca gösterdiği üstün performans ile son üç haftaya en yakın rakibinin 13 puan önünde lider bitirmeyi başardı. Düşme potasında bir takım haricinde düşen iki takım belirlendi. Benevento son takım olmamak için üzerinde ki takımlarla mücadele ediyor. Ancak en yakın rakibinden üç puan fark yemiş durumda burada yer alıyorlar.

En büyük mücadele şampiyonlar ligi için veriliyor. Bu konuda en dikkat çeken takımsa üst üste ligi şampiyon olarak bitiren Juventus’un hali görünüyor. Bu takımın eğer şampiyonlar ligine gitmeyi başaramaması halinde İnter’in şampiyonluğundan daha sürpriz bir sonuç olacağı kabul ediliyor.

4 Takım 3 Puan İçerisinde Sıralanıyor

Şampiyonlar ligine Serie A 4 takım ile direkt katılma hakkına sahip bulunuyor. Bu kontenjanı ilk kullanan takımsa şampiyon olan İnter oldu. İnter dışında diğer üç aday hala net olarak belirlenmiş değil.

Plase olarak Lazio, son üç haftaya girilirken üzerinde ki takımların hata yapmasını bekleyecek. Bu konuda son haftalara girilirken büyük bir mücadele ortaya koyulacak. Ligde ikinci ve altıncı olan takımlar ile puan durumları aşağıda ki şekilde sıralanıyor.

  • 2 – Atalanta – 72
  • 3 – Milan – 72
  • 4 – Napoli – 70
  • 5 – Juventus – 69
  • 6 – Lazio – 64

Her ne kadar şampiyonlar ligine gitme mücadelesinde Lazio, en zayıf halka gibi görülse de, onun üzerinde ki takımların dengesiz performansı onlarında şansı olması anlamını taşıyor.

Ligde ikinci sırayı Atalanta ile Milan paylaşırken, dördüncü sırada Napoli bulunuyor. Juventus sürpriz bir şekilde beşinci sırada yer alması dikkat çekiyor.

Son haftalara girilen ligde bu takımların hiçbiri birbiriyle oynamıyor. Ancak ciddi rakiplerle oynayan ekipler bulunuyor. Son haftadan önce Juventus, şampiyon İnter’le oynayacak, son hafta Atalanta ile Milan karşı karşıya gelecek.

Son haftaya kadar bu takımların hata yapmadan bu şekilde sıralanması, son haftada şampiyonlar ligi potasında önemli takımların dışarıda kalması anlamına geliyor. Bu anlamda önümüzde ki haftalar büyük bir heyecana sahne olacak gibi duruyor.