Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Kocaelispor 11 Yıl Aradan Sonra 1. Lig’e Yükseldi

Kocaelispor 11 Yıl Aradan Sonra 1. Lig’e Yükseldi

2 min read
Spread the love

1.Lig’e çıkacak son takımın belirleneceği mücadele de Atatürk Olimpiyat Stadında Kocaelispor ile Sakaryaspor karşı karşıya geldi. İki takımda yorucu bir sezonu bu noktaya kadar getirmeyi başardı. Ancak ikisinin de karşılarında çok zor bir maç onları bekliyordu.

Kocaelispor sezona 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele ederek başladı. Sezonu üçüncü sırada bitiren takım önce Ankara Demirspor, ardından Hekimoğlu Trabzon’u yenerek bu finale çıkmaya hak kazandı. Sakaryaspor sezona 2. Lig Kırmızı Grupta giriş yaptı. Sezonu ikinci sırada bitiren takım önce Van Spor’u ardından Kırşehir Belediyeyi yenerek adını finale yazdırdı.

Komşu İki Şehrin Finali

Bu yolculukların ardından ülkemizin sanayileşme anlamında en büyük iki şehri karşı karşıya geldi. Taraftarları ve tarihlerinde birçok başarı ile ünlenen çıkan takım seneye Süper Lig’e çıkma mücadelesini kazanmak için sahaya çıktılar.

Mustafa Reşit Akçay’ın yönetiminde yer alan Kocaelispor dakika 2’yi gösterirken öne geçmeyi başardı. Musa Nizam finalde takımına avantajı getiren golü attı. Maç boyunda iki takımda birçok fırsat yakaladı. Ancak fırsatları Kocaelispor değerlendirdi. Dakika 38’de Benhur Keser, dakika Murat Cem Akpınar’ın golleriyle ilk yarı bitmeden farkı 3-0’a getiren golleri de buldular.

Yeşil siyahlı takım bu skor avantajıyla ikinci yarıya başladı. Geçtiğimiz sezon Hatayspor’u süper lige çıkarak Serdar Bozkurt takımıyla ikinci yarıya bir geri dönüşe imza atmak için çıktı. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar maçı çevirecek golü bir türlü bulamadılar. Dakika 65’de Azad Filiz’in oyundan atılmasıyla umutları tamamen tükendi. Dakika 88’de Bahattin Köse’nin attığı gol maçın skorunu tayin etti. 4-0’lık skorun ardından Kocaelispor tam 11 yıl aradan sonra tekrar 1. Lig’de mücadele etme hakkına sahip oldu.

Birçok iniş çıkışa sahne olan sezonun ardından takımın elde ettiği bu başarı hem şehirde hem stat içerisinde coşku ile kutlandı. Takım uzun süre sonra uzun süredir hayallerini kurdukları Süper Lig’e mücadele edecek üçüncü takım oldu. Manisa FK ve Eyüpspor’un ardından bunu başaran üçüncü takım olarak sezona noktayı koydular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir