Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Ligue 1’de Şampiyonluk Maçı: PSG – Lille

Ligue 1’de Şampiyonluk Maçı: PSG – Lille

2 min read
Spread the love

Ligue 1’de 30 hafta sonunda PSG ile Lille aldıkları 63’er puan ile ligde zirveyi paylaşıyor. Lille sezona harika bir giriş yapmıştı ve uzun soluklu galibiyet serisi ile ligde zirveye yerleşmişti. 10 maçta yenilmedikten sonra son 2 maçında 4 puan kaybeden takım zirveyi PSG ile birlikte paylaşmaya başladı.

Son yıllarda ligi domino eden PSG bu alışkanlığına devam etmek istiyor. Geçen yıl ligin oynanması sebebiyle bu serisi bozulsa da bu yıl tekrar şampiyon olmak istiyor. Toplamda 8 şampiyonluğu bulunan takım bunların 6 tanesini 2012 sezonundan sonra almayı başardı. Ligde 4 kez şampiyon olmak isteyen Lille, son şampiyonluğunu 2010-11 sezonunda elde etmeyi başarmıştı. Bu yıl beşinci kez şampiyon olmak için mücadele ediyorlar.

Ligue 1’de Şampiyonluk Maçı: PSG  – Lille

Milli takım arası sebebiyle iki takımdan birçok isim milli maçlardan dönerek takıma katıldılar. Ancak bazıları covid19 pozitif olurken, kimileriyse sakatlıkları nedeniyle takımlarına destek veremeyecek şekilde geri döndüler.

PSG’de Lille maçında oynanması beklenmeyen isimler arasında Verratti, Florenzi, Kurzawa, Bernat, Ander Herrera, Danilo Pereira ve Mauro Icardi olarak aktarıldı. Yine de kadrosu çok geniş bir çok yıldız ismi bulunduran takım bu maçında favorisi olarak dikkat çekiyor. Lille’de dikkat çekici bir eksiklik olmaması da dikkat çekici bir detay olarak öne çıkıyor.

Burak-Yusuf ile Neymar-Mbappe Karşı Karşıya Geliyor

PSG – Lille maçı Fransa ligi için her ne kadar önemli olsa da Lille’de oynayan milli futbolcularımızın etkisi ile bu maça olan ilgi ülkemizde biraz daha fazla oluyor. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik gibi oyuncuların bulunduğu ligde bu futbolcuların gösterdiği performans onların ligde zirvede yer almasını sağlıyor.

Mbappe 30 gol, Neymar 13 ile takımına destek veriyor. Yusuf 14, Burak 11 gol ile takımın en golcü futbolcuları olarak sahada yer alacak. Milli takımda başarılı bir dönem geçiren bu isimler moralli bir şekilde bu maça çıkacaklar olmaları Lille’in maça daha istekli başlamasın da imkan tanıyacak diyebiliriz.