Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Ligue 1’de Şampiyonluk Yarışı Kıran Kırana Devam Ediyor

Ligue 1’de Şampiyonluk Yarışı Kıran Kırana Devam Ediyor

2 min read
Spread the love

Fransa Ligue 1’de son yılların aksine üç takım arasında ciddi bir şampiyonluk yarışı devam ediyor. Dört tane temsilcimizin yer aldığı Lille 1 puan fark ile haftaya lider girdi. En yakın takipçisi PSG, şampiyonlar ligi dönüşünde hata yapma lüksü olmadığı haftada Lens ile karşı karşıya geldi. İki takımda son dört hafta kalırken hata yapmadan yollarına devam etmek istiyorlar.

Haftanın en kritik maçında Monaco ile Lyon karşı karşıya gelecek. Lyon geçen hafta kaybettiği karşılaşma ile şampiyonluğa havlu atmış oldu. Monaco bu şansını son haftaya kadar korumak için bu maçı mutlaka kazanmak için sahaya çıkacak.

Zeki ve Burak Attı Üç Puan Geldi

PSG, zirvede yer alan takımlar arasında ilk oynayan ekip oldu. Lens’i konuk eden takım Neymar ve Marquinhos’ın golleriyle karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmayı başardı. Lille maçını beklemeye başladılar. Geçen hafta aldıkları kritik galibiyet ile şampiyonluğa daha çok inanan Lille, bu hafta evinde Nice’i konuk etti. Burak Yılmaz ve Zeki Çelik son haftalarda olduğu gibi yine ilk 11’de sahaya çıktı. Lille ilk golü Burak Yılmaz’ın ayağından bularak 1-0 öne geçti. Nice dakika 48’de 10 kişi kaldı. Karşılaşmanın skorunu belirleyen golse bir başka milli oyuncumuz Zeki’nin ayağından geldi. Lille bu galibiyet ile ligde son üç haftaya girilirken hata yapmadan yoluna devam etti.

Lille Hata Yapmazsa Şampiyon

Lille uzun süre son şampiyon olmak istiyorsa önlerinde kalan üç maçta hata yapmamaları gerekiyor. Yapacakları bir hata onların hayallerinin suya düşmesi anlamına gelecek. Çünkü onları çok yakından takip eden bir takım bulunuyor. Yıldızlar topluluğu PSG bu sezonu en azından lig şampiyonluğunu alarak kupasız kaybetmek istemiyor.

Bunun tek ihtimali Lille’in yaşayacağı bir puan kaybı olacak. Bunun dışında bunu başarmaları çok mümkün gözükmüyor. Son haftalarda iki takımda çok formda gözüküyor. Ancak Lille’de şampiyonluk stresini kaldırabilecek çok sayıda isim bulunmuyor. Belki de bu takımın tek handikabı bu olarak karşımıza çıkıyor.