Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Lille Şampiyonluk Avantajını Son Haftaya Taşıdı 0-0

Lille Şampiyonluk Avantajını Son Haftaya Taşıdı 0-0

2 min read
Spread the love

Fransa Ligue 1’de son iki haftaya en yakın rakibi PSG’nin 3 puan önünde lider olarak giren Lille, bu avantajını son haftaya taşımak için sahaya çıktı. Rakipleri ligin güçlü ekiplerinden birisi olan Saint-Etienne olarak görülüyor. Bu maçta alınacak bir beraberlik veya galibiyet onların son haftaya avantajlı girmesine neden olacaktır.

Ancak rakipleri çok dişli olduğu için bu maça çok kontrollü bir şekilde çıktılar. Temsilcilerimizden Burak Yılmaz ve Zeki Çelik karşılaşmaya ilk 11 başlarken, Yusuf Yazıcı yedek kulübesinde başladı. Lille’in bu maçta yenilmesi PSG’nin galibiyeti onları şampiyonluktan edeceği için çok dikkatli bir şekilde karşılaşamaya start verdiler.

Galibiyet Son Dakikada Kaçtı

Lille maç boyunca galibiyet için yeterli bir futbol oynamadı. Daha çok kontrolü elden bırakmayan takım, maç boyunca çok sayıda pas hatası yapmasıyla dikkat çekti. Özellikle üçüncü bölgeye geçerken bu hatalar çok dikkat çekti. İlk yarı da isabetli şutu bulunmadan devreye bitirdiler.

İkinci yarı ile birlikte oyunda üstünlüğü ellerine aldılar. Toplam 14 şut çeken takım, bunların sadece 3 tanesinde kaleyi bulmayı başardı. Ancak bir türlü istedikleri üstünlük golünü bulacak pozisyonu elde edemediler. Dakikalar 77’yi gösterirken Yusuf Yazıcı oyuna girdi. Oyunda ev sahibi daha hareketli taraf olarak gözüktü. Uzatma dakikaları başlarken sağ çaprazdan kazanılan topun başına geçti. Orta, şut karışımı şutunda galibiyeti getirecek gole çok yaklaşsa da top direkten döndü. Bu pozisyonun devamında Burak Yılmaz’ın ceza sahası içinde ki şutunu defans uzaklaştırdı. Bu pozisyonların harcanmasıyla maç başladığı gibi 0-0 bitti.

PSG Kazandı, Fark 1’e Düştü

Liderin takipçisi PSG, ligden düşen takımlardan birisi olan Nimes ile karşı karşıya geldi. Çok erken öne geçen takım, rakibinin on kişi kalmasının ardından, oyun üstünlüğünü hiç bırakmadı ve 4-0’lık galibiyet ile maçı tamamladılar.

Lille son hafta, Angers deplasmanında berabere kalması veya yenilmesi durumunda, PSG’nin galibiyeti onları şampiyonluktan edecek. Fransa liginde şampiyon son hafta belirlenecek diyebiliriz.