Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Liverpool Şampiyonlar Ligi Aşkına Kazandı 4-2

Liverpool Şampiyonlar Ligi Aşkına Kazandı 4-2

2 min read
Spread the love

İngiltere’de erteleme maçında Manchester United ile Liverpool karşı karşıya geldi. United taraftarının maçtan önce sahayı basması sebebiyle maç ileri bir tarihe ertelenmişti. Bu nedenle maç dün itibariyle oynandı. City’in şampiyon olduğu ligde United’da ikinciliği garantiledi.

Geçen yılı açık ara farkla şampiyon tamamlayan Liverpool bu sezonu hiç istediği bir yerde bitirmemek için çalışıyor. İki yıl önce kazandıkları şampiyonlar ligi kupasından uzak kalmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Chelsea’nin yenildiği haftada onların bunun için son şansları olduğunu anlamaları gerekiyor. Hala bir çok sakat ismin yer aldığı takımda bu maçta istenilen performans gösterildi ve deplasmanda 4-2’lik bir galibiyet elde edildi.

Firmino Kendine Geldi Liverpool Kazandı

Sezonun Liverpool’da en çok tartışılan ismi verimsiz bir sezon geçiren Firmino olarak dikkat çekiyor. Klopp maça Salah, Jota ve Firmino üçlüsü ile çıktı. Mane bu maçta yedekte bekledi. Misafir takım 10 dakikada Fernandes’in golüne engel olamayarak kendileri için kritik olan bu karşılaşmada geri düştüler. İlk 35 dakika da bu skorla bitti. 34’de Jota, 45’de Firmino ile farkı kapatıp öne geçmeyi başardılar.

İkinci yarının hemen başında Firmino’nun ayağından bir gol daha buldular ve skoru 3-1’e getirdiler. Her ne kadar ligde iddiası bulunmasa da United evinde ezeli rakibine kaybetmemek için mücadelesini verdi. Rashford ile maç 3-2’ye geldi. Bu andan sonra maç çok gerilimli bir şekilde geçti. Ancak dakikada 90’da Salah ile bir gol daha bulan ekip sahadan 4-2 galip ayrılan taraf oldu.

Şampiyonlar Ligi Aşkına Mücadele Devam Ediyor

İnanılmaz bir performans düşünü gösteren Liverpool bu maça çıkmadan önce ligde 6. sırada bulunuyordu. Chelsea’nin son hafta Arsenal’e kaybetmesi ile birlikte bu maç onlar için çok kritik oldu. Bu maçı kazanarak maç eksiğiyle mavilerin 4 puan gerisine düştü.

Liverpool bundan sonra kalan 3 maçını da kazanıp, ardından Chelsea’nin hata yapmasını bekleyecek. Yapılacak bir hata kırmızıları şampiyonlar ligine götürürken, Chelsea’nin finale çıktığı sezonun ardından bundan uzak kalması anlamına geliyor.