Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Manchester City 2-1 Kazandı, PSG Karşısında Avantajı Ele Geçirdi

Manchester City 2-1 Kazandı, PSG Karşısında Avantajı Ele Geçirdi

2 min read
Manchester City 2-1 Kazandı
Spread the love

Şampiyonlar ligi yarı final karşılaşmasında geçen yılın finalisti olan PSG, ilk maçta evinde Manchester City’i konuk etti. Şampiyonluğun iki büyük adayını karşılaştıran maçta taraftarlara büyük bir vaat vardı. Futbol açısından doyum noktasına ulaşılsa da sahadan memnun ayrılan taraf ikinci yarı da bulduğu goller ile City oldu.

PSG eline geçirdiği avantajı korumayı başaramadı. İkinci maç öncesinde avantajı rakibine kaptıran takım, İngiltere’de oynanacak ikinci maçı en az 2 fark ile kazanarak tur atlamak istiyorlar. Güçlü bir kadroya sahip olan takımın bunu başarma ihtimali var. Tabi karşısında Avrupa’da bu sezonun en formda takımı olması işi biraz handikaba sokuyor.

İlk Yarı PSG, İkinci Yarı City

PSG karşılaşmaya hızlı başlayan taraf oldu. Dakikalar 15’i gösterdiğinde Di Maria’nın pasında, Marquihos’un golüyle 1-0 öne geçen taraf oldu. Bu skor aynı zamanda karşılaşmanın ilk yarısında skoru oldu.

İkinci yarıda City en azından bir gol atmak için karşı kaleye yüklendi. Dakikalar 64’ü gösterdiğinde Kevin De Bruyne ceza sahasına tehlikeli bir orta yaptı. Kaleci topa müdahale gelmesini beklediği pozisyonda yanlış yerde durmasının cezasını çekti ve kalesinde golü gördü. Bu gol ile birlikte tempo tamamen City’e geçti. Topla oynamayı seven takım ceza sahası önünden dakika 71’de frikik kazandı.

Topun başına yıldız isimlerinden Riyad Mahrez geçti. Harika bir frikik golü atan yıldız futbolcu karşılaşmayı 2-1’ getirdi. Bundan sadece 6 dakika sonra, rakibine çok tehlikeli bir hareket yapan Gueye, hakem tarafından direkt kırmızı kart ile oyundan atıldı. Maç bu skorla tamamlandı.

City deplasmanda oynadığı ilk maçı 2-1 kazanarak şampiyonlar liginde bu sezon oynadıkları 11 maçta 10 galibiyetleri aldılar. Bu sezon sadece bu turnuvada bir beraberlikleri var. Tarihlerinde ilk defa yarı final oynayan İngiliz temsilcisi bu sezon kupayı almak için büyük bir şansa elde ettiler. İkinci maçta hata yapmamaları halinde bu sezon ilk defa finale çıkmak için büyük bir şansa sahipler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir