Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Manchester United – Liverpool Maçı Ertelendi

Manchester United – Liverpool Maçı Ertelendi

2 min read
Spread the love

İngiltere’nin derbisi olarak kabul edilen ve en çok şampiyonluğu bulunan iki takımın karşı karşıya geleceği maç taraftarların sahayı basması sebebiyle ertelendi. Manchester United tarafı takımlarının Avrupa Süper Lig oluşumuna destek vermesi sebebiyle, takım sahiplerine karşı büyük bir tepki gösterdikleri ortaya koydular.

Maçtan birkaç saat önce bir grup taraftar Old Trafford stadına izinsiz bir şekilde girdi. Bu girişle birlikte kısa sürede taraftarlara güvenlik güçleri tarafından müdahale edildi. Taraftarlarda meşaleler ve sloganlar ile tepkilerini ortaya koyduktan sonra sakin bir şekilde sahayı terk ettiler. Ancak güvenlik önlemleri sebebiyle maçın ileri bir tarihte oynanmasına karar verildi.

Maçın Ne Zaman Oynanacağı Açıklanmadı

2 Mayıs 2021 tarihinde TSİ 18:30’da oynanması planlanan Manchester United – Liverpool karşılaşması 200 kadar taraftarın yaptığı stat baskını sebebiyle ertelendi. İlk olarak ileri bir saatte oynanacağı açıklanan maçın, daha sonra belirlenecek ileri bir tarihte oynanmasına federasyon tarafından karar verildi.

Premier Lig yönetimi tarafından yapılan açıklamada, statta yaşanan güvenlik ihlali sebebiyle maçın ertelendiği açıklandı. Bu kararın alınırken polisin, kulüplerin, lig yönetiminin ve şehir yönetiminin ortak aldığı bir karar olduğu da açıklandı. Amacın maç oynanırken yaşanabilecek bir güvenlik ihlali sebebiyle çok ciddi bir sorun yaşanmasından korkulduğu açıklandı. Maçın daha sonra belirlenecek bir tarihte oynanacağı da açıklamalar da yer aldı.

United’ın Puan Kaybı Şampiyonu Belirleyecek

Bu maç normal saatinde oynanıp ve karşılaşmayı Liverpool’un kazanması veya berabere bitmesi halinde Manchester City şampiyonluğunu son dört hafta kalırken ilan edecekti. Liverppol bu galibiyet ile birlikte şampiyonlar ligi potasından uzaklaşmak istemeyecekti.

Taraftarların Süper Lig projesine tepki göstermek için yaptığı bu beklenmedik tepki toplantısı iki takımında umutlarını ertelemesine sebep oldu. United matematiksel olarak şampiyonluk iddiasını son haftalara taşımak için bu maçtan mutlaka galip gelmeyi gerekiyor. Liverpool şampiyon olduğu sezonun ardından şampiyonlar liginden uzakta kalmamak için sahaya galibiyet için çıkacak. Bu maçın sıkışık takvimde tam olarak ne zaman oynanacağı konusunda açıklama daha sonra yapılacak.