Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Milli Takım İlk Hazırlık Maçına Azerbaycan Karşısında Çıkıyor

Milli Takım İlk Hazırlık Maçına Azerbaycan Karşısında Çıkıyor

2 min read
Spread the love

Euro 2021 yolunda büyük bir mücadeleye hazırlanan milli takım 18 Mayıs itibariyle toplantı ve çalışmalarına başladı. Euro 2021’de İtalya, Galler ve İsviçre ile mücadele edecek olan takımımız için maçlar başlamadan önce hazırlık maçlarında sahaya çıkacak. Bu maçlardan ilki Azerbaycan karşısında olacak.

Kardeş ülke ile yapılacak bu maçta birçok futbolcunun teknik direktör Şenol Güneş tarafından deneneceğini söylemek doğru olacaktır. Son yılların en kaliteli, en yüksek ve en iyi milli takım kadrolarından birisine sahibiz. Hem sahada olacaklar, yedek kulübesi hatta çağırılmayan birçok futbol ile bunu rahatça söyleyebiliyoruz.

Türkiye İlk Maçına Çıkıyor

Birçok futbolcu kendi ligleri bittikten sonra milli takım kampına katıldı. 30 kişiden oluşan kampta hazırlık maçlarının ardından 4 futbolcu kamptan gönderilecek. Bu süre içerisinde futbolcuların performansı kimin kalıp, kimin gideceğini de belirleyecek.

Milli takım 27 Mayıs Perşembe saat 20’de karşılaşacağı maçı TRT Spor ekranlarından canlı olarak izlemek mümkündür. Bu maç içerisinde hangi futbolcuların ilk 11 içerisinde başlayacağı da belirlenmiş oldu.

  • Altay Bayındır, Mert Müldür, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Rıdvan, Ozan Tufan, Taylan, Abdülkadir Ömür, Cengiz Ünder, Efecan Karaca ve Enes Ünal

Milli takımımızın karşılaşmaya bu 11 ile çıkacağı tahmin ediliyor. Ancak oyun içerisinde kadroda yer alan birçok isminde ikinci yarı itibariyle değerlendirileceği tahmin etmek zor olmayacaktır. Azerbaycan karşılaşmaya Balayev, Mustafazade, Aliyev, Tashkin, Isaev, Khalilzade, İbrahimli, Nuriev, Sheydaev, Emreli, Mütallimov 11’i ile çıkacaktır.

Avrupa’da bazı futbolcuların liglerinin geç bitmesi sebebiyle kampa geç katılmaları onların çalışmalarının daha devam etmesi sebebiyle bu maçta değerlendirilmeyecekleri tahmin ediliyor. Buna rağmen kadro kalitesi ve oyun kalitesi olarak Azerbaycan’ın çok üzerinde bir kadromuz olduğu aşikardır.

Milli takımımız Avrupa Şampiyonasında ilk karşılaşmayı 11 Haziran tarihinde İtalya ile oynayacak. A grubunda mücadele edecek takımımız daha sonra 16 Haziran’da Galler, 20 Haziran’da İsviçre ile oynayarak grupta ilk ikiye girmek için mücadele edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir