Mayıs 2, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Milli Takım Norveç’e Şans Tanımadı 3-0

Milli Takım Norveç’e Şans Tanımadı 3-0

2 min read
Spread the love

2022 Dünya Kupası için Avrupa Elemeleri G grubunda mücadele eden milli takımımız deplasmanda Norveç ile karşı karşıya geldi. Takımımız ilk maçında Cebelitarık’a karşı 3-0 galibiyet alan ev sahibi takımı aynı skorla yenerek grupta 2’de 2 yapmayı başardı. İlk maçında Hollanda’yı 4-2 yenen takımımız harika bir start vererek Dünya kupasına gitme yolunda ilk virajı çok iyi bir şekilde döndü.

Milli takımımız maça Uğurcan Çakır, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Mert Müldür, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Kanan Karaman, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz ilk 11’i ile çıktı. Takımımız maça çok hızlı başlayarak 4. dakika da Yusuf Yazıcı’nın getirdiği topla Ozan Tufan’ın ceza sahası içinden vurduğu şutla 1-0 öne geçti.

Kontrollü oyunu sürdüren milli takımımız ilk kez kazandığı kornerde Yusuf Yazıcı’nın ortasında Cağlar Söyüncü’nün harika kafa vuruşu ile ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Maçın ikinci yarısında da harika oyununa devam ettiren takımımız Ozan Tufan’ın ceza sahası dışından harika şutuyla 3-0 öne geçti. Maçın 79. dakikasında Kristian Thorstvedt yaptığı sert hareketle direkt kırmızı ile 10 kişi kaldı. Maçın bu dakikasından sonra başka bir pozisyon yaşanmadı.

G Grubunda 2’de 2 ile 6 Puan

Takımımız grubuna harika bir start vererek direkt rakibimiz olarak görülen Hollanda ve Norveç’i yenmeyi başardı. Grupta ikide iki yapan Karadağ ile birlikte 6 puan ve gol averajıyla zirvede yer aldı. Milli takım grubun üçüncü maçında ilk iki maçında puan alamayan Letonya’yı konuk ediyor. Bu maçı da alarak 3’de 3 yaparak bu dönemi hatasız bir şekilde tamamlamayı düşürüyor.

Ozan Tufan Maçın Yıldızı Oldu

İkinci yarıda ceza sahası dışından vurduğu harika şutla skoru belirleyen Ozan Tufan attığı iki gol ile Avrupa’da manşetleri süsleyen isim oldu. Korkutucu bir ekip olduğunun vurgusu yapılan takımımız,  yaz aylarında oynanacak olan Avrupa Futbol Şampiyonasında ki rakiplerine de göz dağı vermiş oldu. Avrupa’da gündemi meşgul eden Haaland takımımız karşısında etkisiz kaldı.v