Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Milli Takımdan Beklenmeyen Kayıp: Türkiye 3 – Letonya 3

Milli Takımdan Beklenmeyen Kayıp: Türkiye 3 – Letonya 3

2 min read
Spread the love

2022 Dünya Kupasına gitme yolunda Avrupa Elemeleri G grubunda mücadele eden milli futbol takımımız grubunda üçüncü maçta Letonya ile karşılaştı. Atatürk Olimpiyat stadında oynanan karşılaşmasının hakemliğinin Daniel Strefanski yaptı.

Grupta ilk iki maçından galibiyet ile ayrılan milli takımımız bu maça da favori bir şekilde çıktı. Ancak beklenen galibiyeti alamadan sürpriz sayılabilecek bir puan kaybı yaşadı. Takımımız maça birinci dakika da Kenan Karaman’ın ayağından bulduğu gol ile 1-0 önde başladı. Dakikalar 33’ü gösterdiğinde Hakan Çalhanoğlu gelişine vurduğu şut ile takımımızın 2-0 öne geçmesini sağladı.

Misafir takım çok geçmeden sadece iki dakika sonra Savalnieks’in ayağından bulduğu gol ile 2-1 yakaladı. İlk yarı bu skorla bitti.

Maçın ikinci yarısında Burak Yılmaz’ın ayağından bir gol daha bulan takımımız 3-1 öne geçmeyi başardı. Bu dakikadan sonra misafir takım 57 ve 79. dakikalar da bulmuş olduğu goller ile skoru 3-3 getirmeyi başardı. Bu milli takımımızın grupta ki ilk puan kaybı oldu.

Şenol Güneş’ten Maç Sonu Açıklamaları

Letonya maçının ardından kameraların karşısına geçen milli takım teknik direktörü Şenol Güneş acıkmalarda bulundu. Hayal kırıklığı yaşadığını dile getiren teknik direktörün, oyunu tutamamanın cezasını çektiklerini aktardı. İki kez 2 farklı öne geçmelerine rağmen avantajlarını koruyamadıklarına değindi. İlk iki maçtan alınan altı puanın bu maçla taçlandırılması gerektiğine değinen teknik direktör bunu başaramadıklarına değindi.

Norveç ve Hollanda Hata Yapmadı

Grubumuzun iki iddialı takımı olan Norveç ve Hollanda oynadıkları maçlarda hata yapmadılar. İlk iki maçını kazanan Karadağ, evinde Norveç’e 1-0 yenildi. Hollanda grubun güçsüz takımı olan Cebelitarık’a 7 gol atarak moral kazandı. Milli takım dünya kupası elemelerinde oynayacağı diğer üç karşılaşmayı Eylül ayında oynayacak. Bunun ardından Ekim ve Kasım aylarında oynanacak diğer maçlar ile birlikte grupta maçlar tamamlanmış olacak.

Bu arada 2021 Avrupa Futbol Şampiyonası olduğu için ligler bittikten sonra milli takımımızın burada ki maçlarını yakından takip etme şansımız olacak diyebiliriz.