Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Milli Takımdan Dünya Kupası Elemelerinde 4 Gollü Başlangıç

Milli Takımdan Dünya Kupası Elemelerinde 4 Gollü Başlangıç

2 min read
Spread the love

Türkiye milli takımının bulunduğu 2020 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G grubunda ilk maçlar yapıldı. Milli takımımız grubun favorilerinden olan Hollanda’yı Olimpiyat Stadında konuk etti. Hollanda ile yaptığımız maçı Burak Yılmaz (3) ve Hakan Çalhanoğlu’nun attığı goller ile 4-2 kazandık. Rakip takımın gollerini Davy Klaassen ile Luuk de Jong attı.

Tarihimizde birçok karşılaştığımız rakibimizle bundan önce oynadığımı Avrupa Şampiyonası Eleme maçını da 3-0 kazanmıştık. Ancak rakibimizi ilk defa 4 gol atarak yenmeyi başardık. Kariyerini yurt dışında Fransa’nın Lille takımında sürdüren Burak Yılmaz yaptığı hat-trick ile takımımızın galibiyetinde büyük yol oynadı.

3-0’dan Son Gelen Heyecan Dalgası

Karşılaşmaya iki takımda kontrollü bir şekilde başladı. Milli takımımız maçın 15. Dakikasında Hakan Çalhanoğlu’nun asisti ve Burak Yılmaz’ın attığı gol ile 1-0 öne geçti.

İkinci gol ceza sahası içerisinde bir oyuncumuzun düşürülmesi ile kazanılan penaltıdan geldi. Burak Yılmaz penaltı atışını gole çevirerek farkı ikiye çıkardı. İkinci yarının hemen başında Umut Meraş’tan aldığı pas ile ceza sahası önünden sert bir şut çeken Hakan Çalhanoğlu farkı 3’e çıkardı.

Dakika 75 ve 76 olduğundan soğuk bir duş yaşadık. Hollanda milli takımı Klaassen ve Luuk de Jong’un ayağından iki gol bularak maçı 3-2’ye getirdi. Ancak gecenin kahramanı olan Burak Yılmaz takımımızın kazandığı frikikte topun başına geçerek harika bir vuruş ile skoru tayin etti. Bu sayede milli takımımız gruba galibiyet ile başlamış oldu.

Dış Başında Milli Takımın Galibiyeti

Milli takımımız tarafından alınan 4 gollü galibiyet Avrupa basınında büyük yankı uyandırdı. Hollanda basınında 35 yaşında olan Burak Yılmaz’ın milli takımı rezil ettiğinden bahsedildi. Portakalların bu yenilgi ile gruplara çok kötü bir başlangıç yaptığına da değinildi.

Kicker dergisi bu skoru sansasyonel olarak okurlarına duyurdu. Alman basınında ayrıca Türkiye’nin Hollanda’yı parçaladığı da aktarıldı. Türk milli takımının Katar yolunda ciddi bir başlangıç yaptığı aktarılırken, Hollanda’nın dünya kupasında yer alması için ciddi bir atak yapması gerektiği de özellikle belirtildi.