Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Milwaukee Bucks, Miami Heat’i Süpürdü

Milwaukee Bucks, Miami Heat’i Süpürdü

2 min read
Spread the love

Doğu konferansı ilk tur başında Milwaukee Bucks ile Miami Heat zorlu zeri de karşı karşıya geldi. Geçen yıl konferans finalinde karşı karşıya gelen ekiplerden gülen taraf Heat olmuştu. Ancak kadrosuna yeni eklemeler yapan Bucks bunun tekrarlanmaması açısından büyük bir özen gösterdi ve dördüncü maçı da kazanarak seride bir üst tura çıkan taraf oldu.

Seri boyunda oynadıkları ile maç haricinde tüm maçlarda rakibini farklı skorlarla yenmeyi başaran Bucks bu sezon şampiyonluk ihtimalini yükselten takımlar arasında yer aldı. Bu turu geçtikten sonra şimdi bir daha ki turda rakipleri olan takımı bekleyecekler. 

Bucks’ın rakibi New York Kincks ile Atlanta Hawks arasında oynanacak zorlu serinin ardından belli olacak. Seri şimdilik 2-1 olarak devam ediyor.

Dördüncü Maçta Zorlandılar Ama Farklı Kazandılar

Miami Heat geçen yılki halinden çok uzakta bir performans sergiliyor. Ancak son maçı kazanarak umutlarını tazelemek için son maça çıktılar. İlk çeyrekte 26-22 önde giden takım, ikinci çeyreği de 38-35 kazanarak devreye 64-57 üstünlükle girdi.

Ancak üçüncü periyotta 34-21’lik bir periyot skoruyla 91-85’lik skorla son periyoda girdiler. Bucks son periyotta hata yapmadı, son çeyreği 29-18 kazanan takım maçı da 120-103 kazanarak seriyi 4-0’e getirerek rakibine hiç şans tanımamış oldu.

Jimmy Butler 12 sayı 10 ribaunt ve 10 asist ve Bam Adebayo’nun 20 sayı 14 ribauntluk performansları mağlubiyeti engelleyemedi. Bucks dördüncü maçı kazanırken Giannis 20 sayı, 11 ribaunt ve 15 asistlik harika bir performans gösterdi. Brook Lopez 25 sayı, Bryn Forbes 22 sayı, Jrue Holiday 11 sayı, Middleton 20 sayılık katkıda bulundular.

Bucks bu galibiyet ile final yolunda önemli bir adım atmayı başardı. NBA’da 2021 playofflarda ilk turu hatasız geçmeyi başaran ilk takım olmayı da başardılar. Geçen yılki hayal kırıklığının ardından takımın hedefe kilitlenmiş olduğu çok net bir şekilde görülüyor. Ancak yine de önlerinde oynamaları gereken çok sayıda zorlu maç bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir