Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » NBA’de Son Maçlara Girildi

NBA’de Son Maçlara Girildi

2 min read
Spread the love

Basketbol denildiğinde dünyanın zirvesinde Amerika Ulusal Basketbol Ligi yer alıyor. Geçen yıl pandemi nedeniyle bubble adı verilen bir organizasyon ile play off maçları oynatılmıştı. Bu yıl takımlar daha rahat bir şekilde maçlarını evlerinde oynuyorlar. Çok sıkışık bir takvimde oynanan maçlar neticesinde ligin bitmesine sadece 4 maç kaldı. Birçok takım için playoff mücadelesi ve play-in mücadelesi devam ederken, bazı takımlar herhangi bir iddiası kalmadı.

Doğu konferansında üç takımın playoff sıralaması garantilendi. Hatta ilk iki sırada yer alan 76ers ve Nets ligi bu sırada bitirmeyi de garantilediler. Ancak play-in ve diğer sıralamalar için mücadele ediyor. Şu an ki tabloya göre Celtics, Hornets, Wizards ve Pacers play-in mücadelesi vermek için mücadele ediyor.

Batı konferansında 4 takım play-off yapmayı garantilerken, bir takımın lig derecesi belirlendi. Utah Jazz ligi zirvede bitirmeyi garantiledi. Bu onlar açısından büyük bir önem arz ediyor. Ancak play-in için birçok takımın mücadelesi devam ediyor. Dallas, Portland, Lakers, Grizzlies, Spurs ve Pelicans hala burada yer alıyor. Birçok kişi tarafından tepki alsa da play-in mücadele NBA’e farklı bir hava kattığını da birçok kişi kabul ediyor.

Ligin bitmesinin ardından ilk olarak play-in maçları oynanacak ve daha sonra playoff mücadelelerine geçilecek. Bunun için önümüzde basketbol severleri  bekleyen çok eğlenceli ve heyecanlı maçlar bulunuyor.

Şampiyonluk Adayları Çoğaldı

Son şampiyon Lakers bu sezonda favoriler arasında yer alsa da son düzlükte sakatlanan LeBron’un ne seviyede play-in mücadelesinde yer alacağı merak konusu diyebiliriz. Davis dönmüş olsa da bu takımda Lebron’un yeri büyük önem arz ediyor.

Şampiyonluğun en büyük adayı olan yıldızlar topluluğu Nets, ligin takas döneminde kadrosuna kattığı Harden dışında ciddi bir eksik bulunmuyor. Kyrie ve Durant çok formda bir şekilde ligde son düzlüğe giriyorlar. Batı konferansında ikinci sırada yer alan Nets, play-in’den gelecek takımla mücadele edecek. Büyük favori olarak görünen takımda Harden’ın sakatlığı düzelmesi halinde sezonun büyük ihtimalle şampiyon ekibi olacaklar.