Nisan 18, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Olaylı Maçın Galibi Anadolu Efes Oldu 2-0

Olaylı Maçın Galibi Anadolu Efes Oldu 2-0

2 min read
Spread the love

Basketbol ligi final serisinde Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko oynuyor. İlk maçı 40 sayı farkla kazanan Anadolu Efes bu maçı da kazanarak seri de 2-0 öne geçmek için sahaya çıktı. Fenerbahçe Beko ilk maçı unutmak ve ikinci maçı kazanarak seriyi 1-1 getirmek ve şampiyon olabileceğini hissettirmek için sahaya çıktı.

Maçta son periyoda kadar inanılmaz bir çekişme oldu. Ancak son bölümde Euroleague şampiyonu Anadolu Efes maçta yaşanan istenmeyen olayın etkisiyle de rakibini yine farklı yenerek durumu 2-0’a getirdi. 95-73 kazandıkları maç ile şampiyonluk yolunda çok büyük bir adımı da atmış oldular.

Yaşanan Olay Maçı Kopardı

Maça iki tarafta yüksek konsantrasyon ile başladı. Anadolu Efes çeyreği 23-19 önde kapattı. İkinci çeyrekte karşılıklı sayılar atıldı. Çeyrek skoru 18-18 bitti. İlk yarının skoru 41-37 önde bitmiş oldu. Üçüncü periyotta da oyun aynı çekişme ile devam etti. 23-19 ev sahibin kazandığı periyotun ardından, son çeyreğe Anadolu Efes 64-56 önde girmeyi başardı.

Maçın bitmesine son 4 dakika kalırken oyunda 8 sayılık fark varken, Melih Mahmutoğlu ile Chris Singleton arasında istenmeyen bir olay yaşandı. Hakemler iki oyuncuyu da oyun dışına atarken, Anadolu Efes 5 serbest atış verdiler ve aynı zamanda topu kenarda başlatma hakkını sundular.

Bu dakikadan sonra Fenerbahçe Beko oyun anlayışından ve ciddiyetin de tamamen koptu. Son çeyreği 31-17 önde kapatan Anadolu Efes, maçı da 95-73 galip kapatmayı başardı. Bu sonuçla birlikte skor 2-0’a geldi.

Maçın kazanılması da Micic 23 sayı, Beaubois 27 sayı, Shane Larkin’in 11 sayısı ve Chris Singleton’un 15 sayısı etkili oldu. Fenerbahçe tarafında sadece iki oyuncunun çift haneli skor üretmesi onların maçta direnç gösterememesinde önemli bir etken oldu. Guduric 13 sayı, De Colo 14 sayıyla oynadı.

Serinin bundan sonra ki maçı Fenerbahçe Beko’nun ev sahipliğinde oynanacak. Bu maçtan galip gelen Anadolu Efes olması durumunda yolu tamamlamış olacak.