Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Phoenix Suns Seriyi 2-2’ye Getirdi

Phoenix Suns Seriyi 2-2’ye Getirdi

2 min read
Spread the love

Batı Konferansı ilk turda Phoenix ile Lakers karşılaşmayı inanılmaz bir mücadeleye sahne oluyor. Sezonu ikinci sırada bitiren Suns, sezonun erken bir şekilde noktalanmaması için mücadele ediyor. Ancak karşılarında ligi yedinci olarak bitirmelerine rağmen geçen yılı şampiyon bitiren Lakers var.

İlk iki maçta 1-1 eşitliğin ardından diğer maçlar Lakers’ın evinde oynanmaya başlandı. İlk maçı alan ev sahibi durumu 2-1’ e getirmeyi başardı. Suns’ın seride 3-1 geriye düşmemek adına bu maçı mutlaka kazanması gerekiyordu. Zorda olsa istediklerini başardılar ve seriyi 2-2’ye getirerek tekrar ev sahibi avantajını ellerine almış oldular.

Davies Sakatlandı, Suns Kazandı

Karşılaşmanın ilk periyodu çok dengeli bir şekilde başladı. 24-23’lik Lakers üstünlüğü ile biten çeyrekten sonra, Suns ikinci çeyreği 31-26 kazanarak, ilk yarıyı 54-50 önde bitirmeyi başardı. Ancak bu yarıda Lakers’ın süper starı olan Anthony Davies sakatlanması durumları değiştirdi.

Suns, üçüncü periyodu 27-15 kazanırken, son çeyreğe 81-65’lik bir farkla önde girmeyi başardı. Son çeyrekte Lakers geri dönmek için mücadele ederken istediğini başaramadılar ve sahadan 100-92 mağlup ayrılan taraf oldular.

Bu sonuçla birlikte seriye 2-2’lik denge geldi. Suns kaybettiği saha avantajını tekrar kazandı. Önümüzde ki maç Salı akşamı Suns’ın ev sahipliğinde oynanacak. Serinin kırılma maçlarından birisi olması nedeniyle iki takım açısından da büyük bir önem arz ediyor.

Lakers için en endişe verici konu Davis’in bu karşılaşmada hatta serinin geriye kalan hiçbir maçında oynamama riskinin bulunması olarak görülüyor.

LeBron James bu maçta 25 sayı, 12 ribaunt ve 6 asistlik performans göstermiş olsa da takım arkadaşları arasından ona destek verecek hiçbir oyuncunun çıkmamış olması bu skoru kaçınılmaz hale geldi.

Suns tarafında ilk beşte başlayan her oyuncu çift haneli sayı üretmeyi başardı. Booker 17, Ayton 14 sayı 17 ribaunt, Crowder 17 sayu, Bridges 11 sayı ve yıldız oyun kurucu Chris Paul 18 sayı 9 asistlik bir performans gösterdi. Yedeklerden de yeterli desteği alan takımı seriyi 2-2’ye getirmeyi başardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir