Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Premier Lig’de Hafta Everton – Tottenham Maçıyla Başlıyor

Premier Lig’de Hafta Everton – Tottenham Maçıyla Başlıyor

2 min read
Spread the love

Premier Ligde 33. hafta bugün oynanacak olan karşılaşma ile start alıyor. Ligde yedinci ve sekizinci sırada yer alan iki ekibin mücadelesine sahne olacak. Tottenham 49 puanla yedinci, Everton 48 puanla sekizinci sırada bulunuyor. İki takımında Şampiyonlar Ligi sıralamasından çok uzakta olmaması bu maçı çok kritik bir hale getiriyor.

Everton 7, Tottenham 6 puan uzaklıktan West Ham United’ı takip ediyor. Bu maçı kazanan takım rakibini bu yarışın dışına iterken, son haftalarda bu yarışın içerisinde kalmaya devam edecekler. Ancak bundan sonra oynanacak olan karşılaşmalar herkes açısından çok kritik bir öneme sahip diyebiliriz.

Mourinho’nun Son Umutları Tükeniyor

Tottenham sezonu çok iyi bir şekilde girdi. 9. Haftada ligde zirvede olan ekip 10, 11 ve 12 haftalarda yeni toplamda 4 haftada ligde zirve koltuğunda oturmayı başarmıştı. Ancak ondan sonra yaşanan sakatlıklar, takımın formdan düşmesi onların şu an ligde yedinci sıraya kadar gerilemesine sebep oldu. Kadrosunda 19 gol 13 asist yapan Harry Kane ve 14 gol 9 asist yapan Son gibi iki süper star bulunuyor.

Ancak özellikle son haftalarda galibiyet almakta büyük zorluk yaşıyorlar. Ligde oynadığı son iki karşılaşmayı kazanamayan takımın bundan sonra hata yapma lüksü yok. İlk karşılaşmayı kaybeden ekip bu maçı kazanmak için zorlu rakibine üstünlük sağlamak için sahaya çıkacak.

Everton Kötü Gidişata Dur Demek İstiyor

Everton’da rakibi gibi sezona harika bir giriş yapmıştı. Dominic Calvert-Lewin sezona harika bir şekilde girmişti. Toplamda 14 gol atan yıldız futbolu bu gollerin çoğunu sezonun ilk yarısında attı ve sezonun son altı maçında sadece 1 gol atma başarısı göstermesi takımın düşmesinde büyük etki yaptı.

Everton ligde oynadığı son 4 karşılaşmada 2 mağlubiyet 2 beraberlik alarak büyük bir avantajı elinin tersiyle itti. Bu maçlarda sadece 2 gol atabilmeleri gol sıkıntısını çok net gösteriyor. Bu maçı kazanmaları sezonu daha iyi bir noktada bitirmeleri açısından onların en büyük avantajı olarak karşılarında duruyor.