Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Real Madrid ile Chelsea Yenişemedi 1-1

Real Madrid ile Chelsea Yenişemedi 1-1

2 min read
Real Madrid ile Chelsea Yenişemedi 1-1
Spread the love

2020-21 sezonu Şampiyonlar ligi yarı finali ilk karşılaşmasında Real Madrid evinde İngiliz temsilcisi Chelsea’yi konuk etti. İspanya’da oynanan karşılaşmada ev sahibi takım ikinci maç için avantajlı bir skor olmak için mücadele etti. Ancak istediği skoru Chelsea karşısında alamadı. Karşılaşma 1-1’lik skorla tamamlandı. Bu skor ile ikinci maç öncesinde İngiliz temsilcisi avantajı eline almayı başardı.

Güçlü hücum silahları olan iki takım olsa da defansif anlamda hatasız bir maç oynandı. Buna rağmen Chelsea çok sayıda net pozisyondan yararlanamayarak ikinci maç öncesinde avantajlı bir skor elde etme şansını tepmiş oldu.

Karşılıklı Birer Gol Maçın Skorunu Tayin Etti

Maça hızlı başlayan taraf maviler oldu. Dakikalar 14’ü gösterdiğinde Christian Pulisic’in ayağından buldukları gol ile öne geçmeyi başardılar. Ancak ilk yarı bitmeden Real Madrid golcüsü Karim Benzema ile skoru dakikalar 29’u gösterdiğinde eşitlemeyi başardı. Bu aynı zamanda hem ilk yarının hem de maçın skorunu belirleyen gol oldu.

Dengeli bir maç oynandı. Topla oynama, şutlar, ortalar, başarılı pas sayısı gibi birçok nokta çok küçük farklarla takımlar birbirinden ayrıldı. Ama alınan beraberlik Chelsea açısından deplasman gol avantajını cebine koymasına yardımcı oldu. Eğer ikinci maçta 0-0’lık beraberlik ile maç biterse finale çıkan takım Chelsea olacak. Ama karşılarında bu kupanın her zaman favorisi olan bir takım bulunduğunu unutmamaları gerekiyor.

Manchester City’i PSG’yi Konuk Ediyor

Geçen yıl finale çıkan PSG, bu yılda aynı başarıyı göstermek için bugün Manchester City’ye konuk oluyor. Guardiola yönetiminde ki takım ilk defa yarı final mücadelesinde boy gösterecek. Bir takım topla oynamayı severken, diğer takım direkt olarak hücumu düşünen bir yapıya sahip. İki takımda da hem hocalar açısından hem de futbolcular açısından birbirlerini çok yakından tanıyan birçok isim bulunuyor.

İki takımda bu maçta avantajlı skor elde ederek ikinci maçlar öncesinde avantajı ellerine almaya çalışacaklar. Şampiyonlar liginde bundan sonra hataya yer yok. Hata yapan takım hem yarı finale hem de kupaya elveda demek zorunda kalacak.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir