Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Real Madrid ve M. City İstediği Skorları Aldı

Real Madrid ve M. City İstediği Skorları Aldı

2 min read
Spread the love

Şampiyonlar ligi çeyrek final maçlarının ilkleri bugün oynandı. Real Madrid, Liverpool’u konuk ederken, M. City, B. Dortmund’u konuk aldı. İki takımda ev sahibi avantajını kullanarak maçtan galip gelmeyi başararak, ikinci maçlar öncesinde büyük bir avantaj elde etmeyi başardılar.

Tabi iki deplasman takımı da atmış olduğu birer gol ile avantaj açısından büyük bir şansa sahip oldu. Deplasman gol kuralı sebebiyle bu bir gol sayesinde aynı golü atmadan tur atlama şansları var. Çeyrek finalin ardından final yolunda sadece iki maç kalacak olması birçok takımın iddiasının çok üst düzey olmasına sebep oluyor.

City Oynadı, Dortmund Avantajı Kaptı

İngiltere Liginde büyük bir fark ile lider olan ve bu sezon ki öncelikli amacı şampiyonlar ligini kazanmak olan M.City, çeyrek final ilk maçında avantajı elde etti. Maç boyunca oyunun kontrolünü elinde tutan İngiliz temsilcisi 19. Dakika da Kevin de Bruyne’nin ayağından attığı gol ile öne geçmeyi başardı.

Maçın geri kalanında oyun hakimiyetini elinde tutsa da dakikalar 84’ü gösterdiğinde hızlı gelen Dortmund, skoru 1-1 yapmayı başardı. Ancak tam maç böyle bitecek derken, Foden tarafından gelen gol ile karşılaşmayı galibiyet ile kapatmayı başardılar. Ancak Dortmund atmış olduğu gol ile büyük bir avantaj elde etmiş oldu. 1-0 dahi evlerinde ki maçı kazansalar tur atlama şanslarını ceplerine koydular.

Real Madrid Sürklase Etti

Real Madrid ile Liverpool arasında oynanan karşılaşmada gülen taraf 3-1’lik skorla ev sahibi takım oldu. İlk yarıya hızlı başlayan ev sahibi takım Vinicius Junior ve Marco Asensio’nun attığı goller ile ilk yarıyı 2-0 kapattı. Salah takımının adına tek golü atarak maçı 2-1’e getirdi. İlk golünde sahibi olan Vinicius Junior attığı gol ile maçın skorunu belirledi.

Maç boyunca üstün taraf Real Madrid olsa da maç sonunda elde edilen skor nispeten de olsa Liverpool’un şansının artmasına yardımcı oluyor. İyi bir takım bu skorun üzerinden geçerek maçtan galibiyet ile ayrılarak turu rahatça geçme şansını cebinde tutuyor.