Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Roland Garros Başlıyor

Roland Garros Başlıyor

2 min read
Spread the love

Fransa Açık Tenis Turnuvası veya herkesin bildiği ismiyle Roland Garros dün yapılan kura çekimiyle birlikte start almadan önce beklentileri yükseltmeyi başardı. 1891 yılından bu tarafa düzenlenen ve toprak kortlar üzerinde yapılan turnuva tenisin en önemli Grand Slam turnuvalarından birisi olarak kabul ediliyor.

İki hafta süren turnuva 30 Mayıs 2021 tarihinde start alacak ve 13 Haziran’da oynanacak final karşılaşması ile son bulacak. Toplamda 38 milyon Euro ödülün dağıtıldığı turnuvada en başarılı ismi tek erkeklerde 13 şampiyonluğu bulunan Rafael Nadal olarak dikkat çekiyor. Kadınlarda Chris Evert 7 şampiyonlukla bu konuda zirvede bulunuyor. Turnuvada birçok sporcu aynı anda kazanmak için mücadele ediyor.

2021 Kura Çekimi Yapıldı

Turnuva öncesinde puan sıralamasında üst sıralarda olan tenisçiler 128’lik turdan start alıyor. Diğer tenisçilerse turnuva katılmak için ön elemelerde mücadele ediyor. Bu aşamayı geçtikten sonra asıl turnuvaya katılmaya başlıyor. 128 tenisçi arasından en iyisi olmak için 8 etap geçerek şampiyon olmak için mücadele ediliyor. Turnuvanın favorileri yapılan kura çekiminin ardından belirlendi.

Bir numaralı seri başı olan Novak Djokoviç ile Sandgren karşı karşıya geliyor. Turnuvanın en başarılı ismi olan Rafael Nadal’sa Ppyrin ile karşı karşıya geliyor. Roger Federer, turnuvaya eleme turundan gelen rakibiyle oynayacak başlayacak. Turnuva öncesinde dikkat çekici eşleşmeler şu şekilde oldu.

  • Djokoviç – Sandgren
  • JW Tsonga – Y. Nishioka
  • Goffin – Musetti
  • Rafael Nadal – Popyrin
  • Federer – Eleme Turu Galibi
  • Sinner – Herbert
  • Thiem – Andujar
  • Tsitsipas – Chardy
  • Medvedev  – Bublik

Tenisçilerin hangi rakipleriyle turnuva boyunca karşılaşacağı bu kura çekimiyle belirlenmiş oluyor. Turnuvada iki farklı ana tablo bulunuyor. Aynı tabloda yer alan tenisçiler finale çıkmadan önce karşı karşıya gelecekler.

Son dönemde tenis dünyasına damga vuran Federer, Nadal ve Djokoviç aynı ana tabloda yer aldıkları için Roland Garros’un finalinden önce karşı karşıya gelecekler. Yani bu üç isimden sadece bir tanesini bu yıl finalde izleme şansımız bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir